A sportos családi kombi
Az autó 2008 óta van a családdal. Garanciális használtautóként vásároltuk 60.000 km-el, vezetett szervizkönyvvel. Nagyon jól felszerelt, kényelmesek a félbőr ülések, jó az oldaltartásuk, többezer km-es túránk során is frissen szálltunk ki belőlük. Van egy 1.4-es 5 ajtósunk is, ég és föld a kettő között a különbség. Ez nagyon dinamikus, 140 lóerős, nyomatékos motor van benne, ötödikben is jól húz, bár a váltó a gyors kapcsolásokat nem szereti. Utólag került bele egy tempomat is, mert korábban naponta használtuk autópályán, így került bele viszonylag sok kilométer rövid idő alatt. A beltér ezzel a felszereltséggel nagyon tetszik, kényelmes a bőr multikormány, az ülés sokféleképpen állítható. A gyári MP3-as hifi is szépen szól. A fogyasztása szerintem a teljesítményhez képest barátságos, a nagy átlag szerint 8.7 liter 100 km-enként. Városban nyáron a nagy melegben, vagy télen araszolva 10 liter felett is fogyaszt, de ha tartósan országúton haladunk 80 körüli tempóval, meglepő, 6 literes fogyasztás is kijöhet.
A Népítéleten sokan panaszkodnak gyorsan kiégő izzókra, nekem valószínűleg szerencsém van, a kilométerhez és a többi autóhoz viszonyítva ritkábban kellett cserélnem. Azt viszont aláírom, hogy eléggé furán lehet az izzókat kicserélni... Sokan panaszkodnak megbízhatatlanságra. Eddig az izzókon kívül csak egy első lengőkart kellett kicserélni.
Az autót 15.000 km-enként szervizeltetem. Minden szerviznél olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt cserélnek, 45.000 km-enként pedig gyertyát, fékfolyadékot, üzemanyagszűrőt, valamint pollenszűrőt is. A kisebb szervíz 16.000 forint körül szokott alakulni, a nagyobb pedig 25.000-30.000 között. Szerintem nagyon baráti ár egy ilyen autóhoz.
A karosszériával vannak problémáim: 4 helyen, kisebb foltokban már elkezdett rozsdásodni, pedig nem volt törve az autó.
Összességében úgy gondolom, az eddigi 126.000 km alatt sokat bizonyított, ha lesz újdonság, frissítek.
- 2 első tompított izzó - 1 első helyzetjelző - 1 hátsó féklámpa izzó - 1 első lengőkar
L. László, Kecskemét. Valódi szakember. Gyorsan, precízen dolgozik, nagyon jó áron.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | CR-V | Következő autója? | Egyelőre nem tervezem |