a benzinfaló
Lényegébe véve szeretem a kocsit. Hátul lehetne kicsit nagyobb hely, bár mondjuk kevés autó van, amiben a 193cm-em mögött kényelmesen utaznak. Csomagtere tágas. Sok extra van benne, meg én még kértem bele ülésfűtést, tolatóradart, függönylégzsákot, 16-os kereket.
Ami viszont nagyon nem tetszik az a fogyasztása. Bár még csak 3500 km van benne nagyon sokat fogyaszt. Városban 11-12 liter. Országúton 90-100-as tempónál viszont 7 literrel is beéri, ez még elmegy. Autópályán 130-nál 8,3 liter. Ez viszont szintén nem túl jó.
Van emellett a családi kocsi mellett egy szintén H astra 1.4 90 LE gtc a családban az városban 8,2 litert eszik. Nem száguldozom, nem rallyzom, ugyan úgy vezetem a két kocsit normális tempóban és ez a 4 liter különbség szerintem sok. Ok hogy a kombi nehezebb meg 1.6-os és 115 LE, de akkor is.... Próbáltam már shell 100-as benzinnel is, hátha segít rajta, de pár decivel volt csak jobb. Remélem ha kicsit még jobban bekopik, akkor csökken a fogyasztás.
6000 km körül majd újra írok a tapasztalatokról
- 2012 decemberében vettem, eddig 3500 km-t tettem bele, nem romlott el semmi szerencsére. A bal hátsó ülés kezdett el nyekeregni, ha űl rajta valaki. Már 2szer vittem vissza, zsírspray a megoldás. Ha újra előjön, akkor remélem az opel már komolyabb megoldást eszközöl. Csomagtár ajtó nehezen csukódott, most a nyári melegben jó megjavult, lehet télen majd megint nehéz lesz?
Opel Nádor Győr
undefined