Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1,2 G 16V Viva 75LE Caravan

Tökéletesen megbízható társ

2003. januárjában vettem át az autót újonnan. Választásomban szerepe volt az árának, 3 millióig kerestem autót, mindenképp kombit, klímával, ha lehet újat. A Focus 200eFt-al drágábban hozta, igaz 1,4-es motorral, ami szintén 75LE (ma is). Az 1,4 es G astra is kijött volna 3 millából extrák nélkül, én inkább a kisebb motort és az extrákat választottam. Nem bántam meg azóta sem. Igényeimnek mindenben megfelel: jadezöld metál kombi, klíma, elektromos első ablak, fűthető és el. állítható tükrök, gyári blau magnó-6 hangszóró), két légzsák. Alacsony fenntartási költség: CASCO 80eFt/év, Kötelező: 24eFt/év, súlyadó: 15eFt/év, fogyasztás: 6,5 átlagban vegyesen. Szervíz: 25eKm enként kb 25eFt.
Az ató most 5 éves múlt, csak én használtam és Nagyon meg vagyok vele elégedve, soha ne legyen roszabb vételem egy jövendő autóm sem.
Hiba:
1. első tompított sűrűn kiégett, mint minden ilyen Opelon. Egyszer egy autósbolt rámbeszélt egy drága (4000Ft/pár) xenon gázzal töltött izzót, mondván cseregari2év! Igaza lett, ki is bírt 1,5-2 évet +bemutatásra a rosszat ki is cserélték... nem hittem volna.
2. a műszerfalon a sárga

- Tompított fényszórók sűrűn kiégtek,- csere xenongázosra (kb4000 2db) ezzel 2 évet bír.
- Sárga visszajelző világít- hiba nincs kiütés után visszagyúllad.

OPEL Cegléd

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003