Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1,6 Twinport

Szexi mindennapi társ

Már írtam egy kommentet "Mindennapi társ" címen. Nos most már az újabb mindennapi társról: Szeretem. Szeretem, mert szerintem szép. Szeretem, mert a kategóriájában szerintem a legjobban megy, talán a Mazda 1,6-osa tud t?le többet. Szeretem, mert keveset fogyaszt. Szeretem, mert ez is mindenhova elvisz. Szeretem, mert nekem kényelmes a kemény ülés. Az asszony is szereti. És végül azért szeretem, mert mindent kibír.
Példák:
- Kedvesem 10 km-ert tett meg behúzott kézifékkel, kb 90km/h-val. A füstszag t?nt fel. Visszah?töttem, utána még 300 km-ert mentünk. Hóban is. Hegyre fel. Semmi baja a féknek, kibírta.
- 30-án megfogtam 60-al egy méteres hóbuckát (dunántúlon jó id? volt épp) a t?zoltók mentettek ki. 3 db rögzít?tipli esett ki, leesett a rendszám. Elt?nt a vonószem burkesza. Kikapcsolt az ABS, mert az érzékel? befagyott. Rendbehozatal összköltsége 1500 pénz a´la Opel Mór.
2006.08.10.
Azóta a kocsiban benne van majd 30000 km. Eddig a bal első izzót kellett kicserélnem, azon kívül semmi. Most jön a 30-as szervize. Klímával pályán 150-160 között nagyon max 7,5 litert eszik. 110-es tempónál országúton 6-6,5... no comment. A kényelmet lehúztam eggyel, mert ha 2-3 órát folyamatosan tolom vele, kicsit zsibbad a jobb sarkam... az alacsony fordulatot nem szereti, szóval lehetőleg 1500 felett váltok vele mindig, mondjuk dinamikus autózáshoz moderált fogyasztással 2500-3500 között. 60-65-nél már be lehet rakni 5.-be, nem para, kigyorsításhoz visszaváltasz. 110-nél nem kell visszapakolni neki, 5.-ben is szépen kigyorsít. Ami nagy negatívuma, nekem kellene bele egy 6. fokozat az autópályás utazáshoz. A köv kocsim tuti 6 sebességes lesz :D

- ABS kikapcsolt lsd. leírás.

Opel Mór

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005