Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1.4 Ecotec

Szervízbe járni, jó vele!

Relatíve olcsón vettem, viszonylag sok extrával, amiről minden elmondható csak az nem, hogy jó! De nem is ez bántott, hanem az, hogy már az első héten szervízbe kellett vinni, mert minden hibajelző kigyulladt menet közben! Aztán sorra jöttek a kissebb és nagyobb hibák! Óriasi csalódás volt nekem, hangsúlyozom egy Suzuki Swift után. Visszasírom mindigis! Senkinek nem ajnánlom az Opelt...sajnálom, hogy egy ilyen nagymúltú autógyártónak még mindig nem sikerült eljutni oda, hogy jó autókat gyártson! Most vettem egy Honda Jazz-t 1.4-es fogyasztása városban 6.8, mindenben sokkal jobb, nem hiába Japán! És be kell vallanunk egyenlőre csak ők gyártanak jó autót!

- Termosztát, szervókormány, váltó, klíma mindenféle elektromos hiba, FOGYASZTÁS BENZIN/OLAJ! Városban 13-14 litert evett nyáron, autópályán 140-nél 10-11, országúton 8-9 liter (Kímélő üzemmódban) 1000km-en 6-8dl olaj fogyott)

Nem akarom megnevezni a kereskedést! Nem értettek hozzá, a fogyasztásra azt mondták ez lábtól függ! A 2-3000 fordulat szerintem nem sportos, soha nem pörgettem 5000 fölé. Az olajfogysztás természetes szerintük!
Az autó imádta a szervízt, durván egy év alatt 12-szer látogattam el oda!

Fenntartási költség (1) Évjárat 2008
Megbízhatóság (1) Vezetett km 22000