Autók » Opel » Astra (1998)

Astra G Astra Comfort 1.4 16V

Stabil, olcsó, elegáns

14ezer km-el került hozzám, fél év után 30ezer van benne. Hibája nincs! Semmi. A 30ezres kötelező szervíz 15.000 Ft volt. (maszek csinálta, aki az Opel márkakereskedésben dolgozik - ugyanazt csinálta meg, mint hivatalosan csinálta volna)

Az utat 185/65 R15 gumival kiválóan fekszi. Egyszer 100-nál csináltam egy hirtelel kutyakikerülést reflexből. Sima volt, nem csúszkált. Utána csapkodtam a kormányt, hogy öcsém ezt nem hittem volna. Az előző autóval (Corsa) ez sosem ment volna.

Az ereje elég, lehet nyugisan és lehet idegbeteg módon is vezetni, elegendő a 90LE.

Fogyasztása, bármennyire is meglepő Budapest-Pécs, 6-os úton 5 liter (többször is mértem, nem hazudok) bent Pesten pedig 7 körül. Zárójelbe teszem, nem vezetek nyugdíjas módjára.

Az ABS jó, egyszer már mentett komoly helyzetben.

Belül kényelmes, a bőrkormánya valami Isteni, klímája is tökéletes, ülései kicsit kemények (Nubira-ban ülök még rendszeresen és az jobb), bár a Corsa-é még keményebb volt.

A váltó szeritem tök jó, nekem nem kellene jobb.

Összességében kiváló, elegáns és roppant STABIL, keveset fogyasztó autó. Ne ilyesszen meg senkit, hogy 98-as típus.
Aki tervezgeti vásárlását (akár újonnan is) annak csak ajánlani tudom! Kiváló autó.

- 3 éves lett nálam, de még semmi.

Maszek, otthon. (aki egyébként egy Opel márkaszervízben dolgozik)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Opel Corsa C Következő autója? Opel Astra H vagy Opel Signum