Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1.6

Olcsójános

Kétszer is volt szerencsém birtokolni egy Astrát. Már az első alkalom sem volt egy leányálom, a második után megfogadtam, kihagyom az astrát egy életre. Az auto 1.6-os volt, de ha össze kellene hasonlítanom a teljesítményét az 1.6-os ford focus-szal (előző és következő autom)... hát inkább nem hasonlítom. Padló gázzal is csak lassan gyorsul. A váltó kicsi, nem alkalmas sportos vezetésre. A kormány szintén nem reagál villámgyorsan, városi autozásra alkalmas de élvezetes vezetési élményre nem. A motor rendkívül csendes, szinte nem is hallani. Én ezt nem szerettem, természetesen van akinek viszont ez ideális. Az ülései jaaj az ülései. Akinek még nincs gerincproblémája annak egy hosszabb út után garantáltan lesz, megintcsak a forddal összehasonlíthatatlanul rosszabb. Két nagyon pozitívat tudok róla elmondani: a philips rádió gyönyörűen szólt benne illetve semmi nem romlott el rajta.
Nekem a műszerfal narancs színe szintén nem volt az esetem. Összefoglalva egy igen egyszerű autó, semmi meglepően jó nincs benne, azonban megbízható. Kispénzűeknek, esetleg családosoknak ajánlom akiknél a megbízhatóság és az olcsó fenntartás fontos, nem a vezetés élménye.

- semmi

Fenntartási költség (10) Évjárat 2