Nagy Fehér Társ hosszútávra
Évek óta tetszett a G Astra formája. Kombiban főleg. Az autót kereskedőtöl vettem Miskolcon. Óra szerint 68200km volt benne, azonban az érdi OPEL kereskedéstől (ahol forgalomba lett állítva), azt az infót kaptam, hogy a legutóbbi nagyszevíznél 150.000km volt a kocsiban. Ennek ellenére beleugrottam a vételbe, mert folyamatosan volt szervízelve a gép. Azóta beletettem 40.000 km-et 1 év alatt. Összességében meg vagyok elégedve az autóval. Olajat alig eszik, 10.000km alatt 0.5 liter. Egyszer evett 1-1,5 litert, de akkor egy hónap alatt mentem vele tízezret! A motor jól húz (sportlégszűrővel még a hangja is gyönyörű lesz), s aránylag kedvező a fogyasztása is. Nagypapás tempóban (max 100km/h) kijöttem vele többször is 6,2 literből (TESCO 95-össel!!!!), átlagban 7,5-8. 150-160-nál benyeli a kilencet. Azért a kombi kasznihoz szerintem jobb választás az 1.6-os moci, mint az 1.4, főleg a klíma miatt. Azért előzésnél kikapcsolom. Ha folyamatosan karban tartja az ember, nagyon meghálálja a kocsi. Lekopogom, még nem hagyott cserben. Hosszú útra is kényelmes, azért a vezetőülést szinte teljesen hátra kell tolnom, hogy jól elférjek, így hátul elég szűkös a tér. Hogy rosszat is írjak: a váltó kicsit darabos (hidegen nehezen jár, főleg a visszakapcsolásoknál, váltóolajcsere után is ez az észrevételem). 160 fölött pedig ugrál a kormány a kézben. A fékek lehetnének hatékonyabbak is. Sokak véleménye, hogy igénytelen az autó beltere. Egy könyöktámasszal (boltban 3900Ft, a gyári 12-14.000Ft), szép váltógombbal, fehér számlapos műszerfallal feldobható az utastér. Nekem alapból is tetszik. Az ABS-t hiányolom az enyémből. Ajánlom ezt az autót.
- Generátor diódasor, illetve feszültségszabályzó csere (20.000Ft Skoda szervíz, Szombathely), gyújtásmodul (ez sajnos G Astra típushiba) 20.000Ft "okosban" (45.000 + munkadíj a szakszervízben), kerékagycsapágyak (hála a jó utaknak, sajnos kopnak) elöl 17500Ft/db, hátul 20.000Ft/db SKF gyártmány boltból (szakszervízben 51.000 Ft/db GM), hátsó lengéscsillapítók 11.000Ft/db (szervízben biztos több egy kicsivel), csomagtérajtó teleszkópok 6.000Ft a 2db (szervízben 11.000Ft/db), szélvédő 75.000 szakszervízben (7500Ft CASCO-ra), tolatólámpa kapcsoló 2.000Ft, AGR szelep 20.000Ft "okosban" (50.000Ft OPEL szervízben), első féktárcsák és fékbetétek összesen 25.000Ft az OPEL-nél akcióban, olajcsere 5-6.000Ft (kb. 4 lityi 10w40-es olaj + a szűrő).
Egy majdnem rokon Miskolcon. Nevet és címet inkább nem írok.
Egy jó (!) és megbízható (!) ismerős Siófokon (és még olcsó is). Nevet és címet inkább nem írok.Az úgynevezett szakszervizektől nem vagyok hasraesve. A járólapos csiri-viri műhely és a kávéautomata számomra nem indokolja a 8.000Ft-os óradíjjat. Igaz ott garanciát adnak, de ha a hibájukból valami kár keletkezik, igyekszenek hárítani, mismásolni (tisztelet a kivételnek).
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | POLO Fox coupe 1.3i | Következő autója? | Omega 2,5 TD |