Morgós,ugrós családi kedvenc! 1.4Twinport
Minden áron családi autót szerettem volna.Körbenéztem sok más autótkereskedőnél(suzuki,chevrolet) de az Opel ütötte meg a fődíjat!Ez egy rendes családi autó amiben a család mindent megtalál,Nagy csomagtér,hátul megfelelően elfér bárki,viszonylag kényelmes ülés (bár 200 km után jó egy kis pihenő).Formáját tekintve télleg klasszikus kinézetű és népszerű a megjelenése ugyanis ha ma kinézünk az utakra szinte azt lehet mondani, hogy minden második autó egy G Astra!Ebből azért kiderül hogy megbízható német kocsi!Az Opel Kaposvárnál vettem 2007 decemberében, rengeteg extrával(fűthető ülés,tempomat,többfunkciós kijelző,fedélzeti számítógép,az alapfelszereltség,el.ablak elöl hátul,és még sok minden).Az árával is meg voltam elégedve!Ugyan első útja a benzinkúthoz vezetett és rögtön az első teletankolásnál bedöglött a benzinmutató de más hiba hála nem volt!1.4-es Twinport motorral lett véve,nagyon megbízható,erős ha odalépek neki még 5 személlyel is megy,de a klímát előzésnél felejtsük el, és a 6-ik sebességet hiányolom mert 130-nál 4000-es fordulat kissé sok!Eddig 210-et mentem vele sztem ez nagyon jó egy ekkora motorhoz képest!Az erőt azonban 3000 alatt felejtsük el!3000-4000 között megy mint az állat!Olajat nem eszik,a fogyasztás nálam 6.5-7l és rólam tudni kell hogy nem öregapósan vezetek!Kissé morgós a motorja de elviselhető!Jól fekszi az utat,egyszóval imádnivaló autó!Ha valaki megbecsüli annak megmutatja hogy mire képes!Ugyan nem sokat megyek vele mert egy évesen sem volt meg telljesen a 10000km!Nagyszervíz után a mocija csendesebb lett és még némi erővel is bővült a légszűrő cseréje miatt!Viszont aki szétforgatja az ne várja azt hogy hosszú életű legyen,mert nem arra találták ki,ilyenkor persze hogy zabállja az olajat!És igaz a mondás, hogy „Ami Opel az sosem kopel”!!
- Benzinszintjelző a műszerfalban.
Opel Kaposvár
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |