Morgós családi mindenes
szóval hol is kezdjem?
Úgy gondoltam nem csak a teljes kiforrt véleményekre kíváncsiak az emberek igy az első benyomásiamat szeretném megosztani.
Ahogy beül az ember olyan anyagokat lát meg , tapint meg amik egyaránt jól esnek szemnek és kéznek.. jó anyagválasztás..egy igazi Drága, más kategóriájú autót hitet el magáról egyszóval kellemes... nagyon is.. :).
Aki nemcsak egyedül szeretne utazni és másokra is gondol annak tökéletes választás: gazdag felszereltség,biztonság érzetet ad,tágas is relative, hátul is elfér mindenki.
Az autót nemrég vettük egy kereskedésben azóta kb 1500 tán kicsit több km et tettünk bele.
Családi autónak szánt 1,4 es erőmű csak akkor muzsikál ugy ahogy emberre néha rátör a sportosság,ha egyedül van benne, ha beül a család eléggé kitudja mutani a kocsi h érzi őket.
persze egy 1,4 es motort nem azért szeretünk mert erős hanem mert nem fogyaszt sokat. (a kérdőivre csak ráböktem egy értéket, alkalmam még nem volt kiszámolni a pontos fogyasztást),viszot elég kellemesen ellehet vele poroszkálni ha nem kezdjuk hajtani a lelkét.
fenntlehet tartani évjáratához méltan elég olcsón.az olcsó fenntarthatósságot azért ne ugy nézzük h minden örök életű (párhonnan hallotam egy jó mondatot : ,,Ami nem szorul az kopik" igy mint minden autóra ez is igaz)
viszont a cím amit adtam cikkemnek ( morgós) az pont azért találó mert mindennel meglehet bízni astránkat A-ból B be eljutástól a családszállitáson át a cipkedésig mindent elvégez de morog is nekunk ha nem tetszik neki... nagyon szépen előre szól ha baja van.. több fórumon is olvastam több problémát morgással kapcs.. nem hagy ott az úton de figyelni kell rá.. szól nekünk h átkéne nézni :).ezek lennének az első benyomásaim..amit furcsálhatnak az emberek ha beülnek h elektromos gázpedál plusz 16 szelepes motor kisseb gázadásra lassan reagál plusz a kuplung állitgatja magát.. vki alapjáraton kezd el "csurogni" alig kell felemeni a kuplungot máris indul a vas, de nagyobb fordulatnál kinntebb fog.. érdekes ezt egy régi autó után megszokni. de elég könnyen beletanul az ember.
pár szóban negativumok, előnyök
elönyök: olcsó fenntarthatósság,jó fogyasztás,jó úttartás,kellemes esztétikai élmény,sok elektronika ami figyel ránk,megbízhatósság,kilátni az autóból nagyon szépen.
negatívumok:kicsit fapados, nem ad sok oldaltartást az ülés, szinte semmit,alacsonyan van a hasmagassága+ első lökös vigyaázni kell hova és milyen sebességel megyünk,kicsit gyenge fék taposni kell nagyon de jól adagolható.picit gyenge motor.
- típusbetegségek vannak .. utána kell nézni és számolni vele.. ami eddig fejtörést okozott h 1 napig nem lehetett beinditani mert a gyujtáskapcsoló teljesen megvetemedett... WD 40
- majd előfognak jönni a bajok... de csak optimistán :)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | 2107 | Következő autója? | "elöl a motor hátul a hajtás" |