Megbízható útitársam nap mint nap
Összességében meg vagyok elégedve vele, persze vezettem már jobb autót is (sajnos nem az enyém volt).
2005 december végén vettem újonnan, előtte olvasgattam vélemeényeket ezek között volt többek között, a magas fogyasztás is ami szerencsére nem igazolódott.
A motorral elégedett vagyok, gondolkoztam vásárláskor az 1.6-oson, de ez az 1.4 is elég arra amire használom.
Negatív tapasztalatom csak az ajándékba kapott CD-rádióval van ez elhalgatott már kétszer is (nem gyári kütyü).
Egyszer előfordult az is, hogy éjjel az autópályán elaludt a komplett műszerfalvilágítás, jeleztem a szervíznek, azt a választ kaptam ha még máskor is előfordul vigyem el megnézik, azóta nem volt ilyen probléma.
Így a tízezredik km után némi zörgést lehet hallani a bal első ajtó belsejéből, lehet, hogy összefügg a hibalistában írt ablakemelő problémával.
Most hogy eltelt egy kis idő a legutóbbi értékelés óta, az kell mondanom nem változott a véleményem, még mindig elégedett vagyok az autóval, bár az egy éves szervíz költsége kicsit magasabb lett mint amire számítottam... 46000HUF volt az a pár dolog amit kicseréltek.
A korábbi apróságok még mindig megvannak, az ablakemelő játéka néha előjön mostanság is, a szervíz azt mondta, nincs semmi baja betanítható a végállás stb mindegy ezt még elviselem. Most olvasgattam az ítéleteket, és rábukkantam a másik hiba megoldására is, mégpedig a műszerfal világítás X-aktás kikapcsolódására. A szervíz szétszedte a kapcsolót rágatták stb persze akkor nem jelenkezett a hiba, ha időm engedi megnézem a fényerő potit hátha megoldja nálam is.
11000-37000km:
Most, hogy már viszonylag sokat mentem az autóval, bennem is felmerült, hogy elférne egy 6. fokozat autópályán, talán kedvezőbb lenne a fogyasztás.
A fogyasztásról csak annyit, hogy város+autópálya használat mellett, nem mondom, hogy csigatempóban 7,5 alá nem nagyon lehet menni, olvastam 6 liter környéki ítéleteket hát ez nekem nem megy... :-)
- A bal első ablakemelő (ezt használom a legtöbbször), amikor egy nyomásra fel kellene kúsznia és kész, felér és visszaenged, valószínű feljebb akar még menni mint lehet és becsípődésnek veszi a az egészet.
- Sajna időm még nem volt e miatt szervízbe menni, kézzel adagolva be lehet zárni, ezért szerintem marad a kötelező szervízig így...
Opel Gyöngyös; Jászberény
Opel Sajó
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Wagon R+ | Következő autója? | Opel Vectra vagy Skoda Octavia Combi |
Verdikt | (7.1/10) |