Megbízható társ, 140 000 Km hiba nélkül!!!
Újonnan vásároltam 2003.-ban. Először használt, fiatal kombiban gondolkoztam, majd a hazai óratekergetős használtpiac akkori kínálata az árban nem sokkal drágább G Astra irányába terelt. 3 millió alatt sikerült megvásárolnom a jadezöldmetál kombit. Akkor a nagyobb 1,4-es motor felára majd fél milka volt, helyette felextráztam: klíma, elektromos ablak, tükör+fűtés, gyári blau magnó+6hangszóró. Nekem ez elég ma is, viszont ez alá senki ne menjen felszereltségben. Az 1,2 motor pörgős, a vártnál jobban megy, igaz Shell Power 5-őt tankolok. A fogyasztás kitűnő: 6,5 l átlagban, ebben van város, hosszútáv, autópálya(140-150-el végig). Viszonylag kényelmes, kicsit kemény rugózású, viszont rendkívül stabil. Jóindulatú kanyarban, ha nagy tempóval esek be egy ismeretlen kanyarba, csak jóindulatúan csúszik, soha nem ijesztett meg, kezelhető maradt. Viszonylag még csendes is 100-110-ig. A gyári magnó szépen szól. Nem bántam meg, jó választás volt.
Hibák:
1.a tompított izzók max 6 hónapot bírnak-bírtak. Kicseréltem xenon gázzal töltöttre, két év gari van az izzókra, ezek kb. bírnak is ennyit.
2. egy kontrol lámpa (sárga) világít mostmár jó két éve. Hiba nincs a szervíz szerint, minden adat gyári értéken van, kikapcsolják, de visszagyúllad, most már nem érdekel
Ezeken kívül csak a kötelező szervízek voltak 25ezer km-enként: olaj, szűrő, pollenszűrő csere (max.25eFt) ez láncos motor nincs drága szíjcsere!
90eKm nél cseréltem az első fékbetétet, a tárcsa maradt
Tökéletesen megbízhatóan működik 140 000 Km-el a háta mögött!!
Soha roszabb autóm ne legyen mint ez.
- Tompított izzó sűrűn kiégett, xenonossal bírja(4000Ft/pár, 2év gari!)
- szervíz lámpa világit (indokolatlanul, hiba nincs)
Opel Cegléd
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |