Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1,4 Njoy, 4 ajtós

Megbízható, kényelmes útitárs

2002.decemberében vettem át az autót. El?z?leg Suzuki 1.0 -m volt. A kölönbség ég és föld. Rugózás, dinamizmus, rögtön beleszerettem. Nagyon h?séges és megbízható társ. A csomagtartója elég nagy, bár amióta beleraktam egy mélynyomót, sokkal kisebb lett. A motor teljesítménye elég jó nekem. Hozzátéve, nem szoktam autópályán 130-nál többel menni. Közúton 90 és 100 között nagyon jól gyorsul. El?zés közben sem hagy cserben. Elég sokat ingázok vidék és a f?város között, nagyon jól bírja a hosszú utat. A lengéscsillapítója nagyon jó, az úttartás kiváló. Mondjuk nem barom módjára veszem a kanyarokat. Igaz viszont, hogy az autópályán klímával 130-al menve zabálja a benzint. Amit megfigyeltem, szereti a 98-ast. Érezhet?en jobban ment vele mint a 95-el. Amíg nem volt ilyen drága egy évig azt tankoltam. Ja, a 99-es oktánszámtól felfele a gyár nem ajánlja a prémium anyagot.
A kocsi felszereltsége Njoy, nekem nagyon bejött. Ett?l magasabb felszereltségre nem igazán vágyom, talán a fedélzeti számítógép hiányzott.
Egy kis bosszantó hiba jelentkezett: 110-felett a szélvéd? alól szürcsög?-sípoló hang hallatszott elég er?sen jó egy éven át. A szervíz tanácstalan volt, pedig háromszor voltam ott ezzel a problémával. Amúgy segít?készek voltak. Majd leragasztottam az összes nyílást a kocsi elején, és kiderült hogy a motorháztet? vezette a hangot az ablakhoz. A forrás pedig a kocsi elején lév?, a h?t? el?tti m?anyag keretre ragasztot gumi csíknál volt, ami feljött 10 cm-en. Ragasztás után tökéletes lett. Kis hiba de marha idegesít? volt, pedig az er?sít?m is nyomta a zenét, de így is hallottam.
A szervízekr?l nem tudok rosszat írni, igaz ugyan hogy minden szervíz munkánál ott álltam a kocsi mellett, és egy pillanatra sem mentem el mell?le.
Összegezve nagyon jó kocsi, megbízható, kényelmes, nagy csomagtartó. Számomra ez jelenti a családi autót, mindenkinek ajánlani tudom.
Kár hogy az új Astrában nincs 4 ajtós változat.

Nem értem azokat akik szerint sok olajat eszik. Én 48e km-t vezettem le vele, de nem vettem rajta észre olajfogyást, pedig havonta ellen?riztem az olajszintet. Pedig én sem papásan vezetek, de nem hajtom túl. Az viszont igaz ha valaki barom módjára vezet, két lábbal nyomja neki a gázt, abban az esetben lehetséges. Nem egyszer láttam az autópályán olyat hogy 130-al mentem (1.4), és csak úgy húzott el mellettem 1.2, és 14. -es Astra, legalább 150-160-al. Ebben a szituációban nem is csodálom hogy eszi az olajat. Ha egy kocsit úgy vezetnek hogy nem kímélik akkor mit várnak? Egyik típus sem bírja hosszú ideig az ilyen igénybevételt.

- Els? hátsó sárvéd? leszakadt
- CD lejátszó 2x elromlott (nem az ? hibája, a Reco.. Ex..... -es kiadványokat, mivel másolásvédelem van rajta, CD-ROM -ként detektálta, és kiakadt az olvasó fej). Garanciálisan ingyen, utána 10 e Ft.

Opel Sztráda M3 Budapest

Opel Ózd