Márkahűség? Minősági alkatrészek! és ez a hála?
Az autót 145.000km-rel vettem meg! Első látásra nagyon jónak tünt, de sajnos ez nem tartott sokáig. Megvétele után azonnal elvégeztem a "kötelezőeket" (komplett vezérlés csere, vízpumpa, szűrők, olaj)mivel szervízkönyve nem volt, ezért nem akartam problémát. Azután elkezdett párásodni az első lámpa (állítólag gyári hiba) kicseréltem mert zavart.
Később észre vettem, hogy fogyogat az olaj, Opelben azt mondták ez természetes mert "lazaillesztésű" a blokk -X16XEL-) na mindegy kezdtem belefáradni, hogy 1000km alatt elment 2-3dl olaj (ráadásul minőségi Castrol olajat kapott) a szervízkönyv szerint 6dl/1000km-ig nincs baj, de én ezt kétlem!
Cserélnem kellett egy EGR szelepet ami sok városi használat után szeret lekokszolódni (ez a szelep csak az opel hülyesége)
Az autó úttartása jó, féke jó bár hátra kevés a dob fék, klímája egész jó fogyasztása normális használat mellett sok (10körüli) a belseje egyszerű. A pedál elrendezés rossz, gázpedál mellett alig van hely, bal lábnak nincs pihentető ezáltal a kárpit kilyukad. Kátyúkat nem szereti utána elkezd nyikorogni, zörögni.
A motor csak 3500 feletti kezd el éledni addig semmi....
- - első lámpa (30.000ft/pár) - - EGR szelep (50.000ft) - - rendszeresen első izzók H7-es - - központizár hol nyitotta, hol nem - - rendszeresen hibakódokat dobált (persze hiba nem volt)
Opel márkaszervíz (Békéscsaba)-->Korrektek
Magán!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | Astra F | Következő autója? | Opel semmi esetre sem, talán Ford Focus |
Verdikt | (4.7/10) |