Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1.4 twinport Z14XEP

KORREKT TÁRS-Pénztárcabarát

Jó fogyasztás, megbízható, még van presztizse, magyat utakon viszonylag kényelmes, országúti tempóhoz, sík terepen elég, hegyvidéken, gyakori autópályán inkább nagyobb motor.
Eleinte apró bosszúságok, világításkapcsoló, tanksapka ajtó,ami nem volt nagy dolog, csak a szervíz miatt lett az. Pofázás stb.
15ezrenként Castrol Magnatec 5w-40-es olaj, szűrő, levegőszűrő csere, olajszint ellenőrzés, 60e nél gyertyacsere és egy örök élet.
Fékpofákat 85 e nél cseréltem először, most 128e van benne, de még nem kérte a következőt.
Caraván a drága elég sok cucc belefér, még a mélyláda mellett is. Metro színben, ez egy szép kékes szín, nagyon elegánsan tud kinézni, ha tiszta.

Ha valaki 3milla körül szeretne egy megbízható, kényelmes tágas autót és nem zavarja, hogy ez nem a legújabb fejlesztés, de új autó, akkor ilyet vegyen. Állítólag a H már nem ilyen megbízható tipus. Én 3M-ért vettem 2005-ben ami szerintem jó ár volt érte:

elektromos ablak elől,
fűthető, el színrefújt külső tükrök
távirányítós központizár
ki-be, föl le állítható kormány ( szervós) :-)
klíma
abs
téli+ nyári gumi
vonóhorog
ködlámpa
belső króm csomag
tetősín, ami a classicnál már nem volt széria felszereltség:-(

Ilyen felszereltséggel és motorral ennyi pénzért egyel kisebb autókat vesztegetnek eladásra.

Újabb tetemes költség: :-)
Önindító megadta magát. 10.000.- ft a javítás.

- Tanksapka 2 hónaposan, Világításkapcsoló 1.5 hónaposan.
- Önindító 10.000.- ft 141.000Km-nél.
- Idáig egy valag pénzt költöttem rá: :-)
- Tanksapka: garanciás csere.
- Világításkapcsoló: garanciás csere
- Önindító: 10.000ft
- Azért a kopó alkatrészeket nem ide írnám.Illetve olaj,szűrők fékpofák. Azok minden autónál cserések.Akár Merci akár Dácia.

Mezőtúr:
Korrekt, pontos szervíz. Olcsóbb. mint a szolnoki és nem akarnak átba..ni.

Szolnok:
lusták, trehányak, lenézik az embert stb Ha garanciás bajod van, akkor nagypofa kell hozzájuk, mert először simán lepasszolják az embert.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Előző autója? Wagon R+ Következő autója?
Verdikt (6.8/10)

Opel Astra 1998 (1998)