Korrekt, szerethető autó
Újonnan vettem az autót, és csak én használtam. Ez elég semleges alap egy szubjektív vélemény kialakításához, itt csakis az én tapasztalataim kerülnek felszínre. Nem vagyok versenyző típus, bár meg-meghajtom alkalmanként, és nem vezetek öregurasan sem, átlagosnak mondanám vezetési stílusomat, és mindig odafigyelek az autómra. Gyakran mosom, takarítom, műszerfal (-műanyag) ápoló szerekkel tartom szép formában, ami első pillantásra meg is látszik rajta, sőt gyakran szóvá is teszik a beülő utasok. Az autó (eddig legalábbis) meg is hálálta a törődést, mert a kötelező szervizeken -amit mindig márka szervízben idejében végeztetek- kívül nem kellett még szerelőhöz vinnem. Nem romlott még el rajta semmi, a motornak szép hangja van, nem kopognak a gömbcsuklók, nem zörög a műszerfal. Nem is szabad persze, hiszen 55000 km nem olyan sok, de hallottunk már ilyenről.
Nem egy egyedi megjelenésű autó, de szép formája van, és a belső is szép - én a műszerfalat kifejezetten imádom. Minden a helyén van, jól néz ki, és puhább műanyagból van a most divatos kemény kopogós anyagoknál.
Az 1.4-es motor takarékos, halk, és jól húz - 3000 felett. Az alatt sajnos lomha. Jól hangzik a 90 LE papíron, az érzés azonban nem támasztja alá a leírtakat. Volt alkalmam az 1.6-os motorú változatot is kipróbálni, és azt kell hogy mondjam, legalább akkora motor kéne az autóba, hogy kellően nyomatékos legyen. Én már -ezt az egyet- megbántam. Ha most venném, 1.6-os motorral venném a gépet.
Ami nem tetszik: a spórolás. Az előző verzióhoz képest kihagyták a motorháztető szigetelést, a tűzfal szigetelését részlegesen, és a hátsó ajtó nyitásakor a beltér világítását bekapcsoló kapcsolót. Ez utóbbi kapcsoló száz forintos tétel. Nem értem, mindenesetre beszereltem magam.
Aki ilyen kocsit szeretne venni, mindenesetre bátran ajánlom.
- semmi
Opel Gaál Üllő