Kitűnő átlagautó
Az autót újan vettük, 2.9 millió körül. Akkoriban úgy tűnt hogy megéri, de bebizonyosodott hogy nem. Évi 350 ezres értékvesztés egy átlag benizes autótól sok, és még azt sem mondhatjuk hogy hibátlan volt (nemrég eladtuk).
Külsőre nekem tetszik a "G" Astra, masszív, nem zörög, nem nyekereg rossz úton sem!! Az 1.4 es twinport motor, hát... jelenleg dízellel járok, ahhoz képest alacsony fordulaton kicsit erőtlen, magas fordulaton jól megy, a hangja sem rossz. Persze városi/elővárosi közlekedésre tökéletesen alkalmas. A kényelme nem rossz, bár az üléseknek nincs oldaltartása, hátul viszont nagy a láb és fejtér.
Összességében átlagos használatra szerintem szerethető autó és általában nagyon-nagyon megbízhatóak! Csak a miénk nem volt egy ilyen példány... (szerintem minden típusba becsúszik néhány ilyen) Csak szerencse kérdése h épp egy ilyenbe sikerül e belefogni.
A hibái: lambda szonda úgy 40000 km-nél, a váltoban is kellett valami kis alkatrészt cserélni, de ez mind lényegtelen. Aztán egyszer csak 56000 km-nél édesapám alatt megállt az autó. Előtte kigyulladt egy hibajezlő fény, mint kiderült megkellett volna állni, és ez igaz is.
DE: eltört a vezérműtengely egy 3 éves autóban 56000 km-nél. Hát igen, 120 ezer forint, 3 hét szerviz. Bárkivel megeshet mert az autó csak egy gép. Mondjuk néha érdemes kihajtani, ha rövid távon van használva. (azaz elküldeni a fordulatszám mérőt úgy 6000-ig)
Alapjában véve mindenkinek ajánlom az esetek 99%-ában szerintem nem lehet belebukni.
- lambdaszonda-30000 FT
- vezérműtengely törés után, bontott hengerfej+egyéb alkatrészek összesen 120000 Ft
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Astra 1.4 16V 2003 | Következő autója? | Opel Astra H 1.7 CDTI |
Verdikt | (6.3/10) |