Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 2.0 sport

Kényelmes, kétliteres

Hiányzik egy könyöklő a jobb kezemnek, és a klíma, de azt a tetőablak részben kárpótolja.

Csendes, nyomatékos erős motor, nem is értem miért adnak el kisebbeket is, mikor megkönnyíti az ember életét. Könnyen előz, magas utazót tart ha kell, és nem pörög ki a világból.

Ha egy idióta hülyéskedik, lehagyom, és szürke eminenciával elhúzok, vagy ha kell lemaradok: játszon mással.
Csak megy, tankolom és megy. Nagyon kevés pénzt költök az üzembentartásra, most viszem 4.-szer, kötelező szervízre (105,120,135,150 ekm)

Az ülés lehetne kicsit erősebb (100kg), és nagy sebességnél kanyarokban himbálózik (bár ha nem így lenne, kényelmetlen lenne a normál használathoz)

Ha hajtom eszi az olajat (ecotec), de legális a.p. sebességnél abszolut nem.

Normálisan, de élvezettel vezetve 8 l/100km, 80%autópálya, 20% Bp. 7l/130kmh-nál
Nyári nyaralás hosszú távon, és vagy közúton 6,5 - 7l, 180+ utazó pályán 10l

Amit egy autótól várok arra teljesen megfelel: Élvezhető, kiszámítható, kényelmes, dinamikus, és olcsón üzemeltethető.
(mivel nem sz@rik be, mind egy hasonló kat. TDI, ami csak 6l-t eszik, és nem bír felgyorsulni csak megránt - elfogy - válthatsz és újra)
5.ben simán elmegy 50 -el is, és gond nélkül visszagyorsul országúti tempóra.
Szerintem sokkal kevesebb energiám megy el a vezetésre azonos iramban mint átlagos "1.4, 1.6" autókkal.

- - tetőablak záródáskor néha megszorul
- - jobb első kerékcsapágy, 1 hátsó rugó, (magyar utak ollé) 120.000.- km - nél
- - jobb kormányösszekötő 135.000.- km-nél
- - hátsó kipufogó dob csere 135.000.- km-nél
- - 1 tompított-, 1 műszerfal izzó
- - egyeletlen volt az alapjárat (sokak szerint "G" astra betegség) - alapjárati motornál a koszos benzinszutykot ki kellett tisztítani 135.000.- km-nél

P.erzsébet, Fiat márkaszervíz

Fenntartási költség (8) Évjárat 1999
Előző autója? !trabant!, 353, kadett, astra f, camaro, toyota pickup, ortavia rs (300.000.-km) Következő autója? talán egy kombi
Verdikt (7.4/10)

Opel Astra 1998 (1998)