Kék villám
2005 tavaszán végre sikerült megvenni a rég áhított AUTÓT. A pénztárcámnak és az elképzeléseimnek ez felelt meg a legjobban. Azóta eltelt egy év és nem bántam meg, hogy megvettem.
Kívülről nagyon szép, sötétkék metál a színe. Ennek a színnek a tisztántartása a gyenge pontja, mert nagyon hamar koszolódik. Legközelebb biztosan ezüstszínűt veszek. A belső tere átlagos, "németesen minden szögletes" a középkonzol már a mai szemmel nem valami dizájnos.
A gyári rádiós CD lejátszója nagyon jól szól, érdekessége, hogy gázadásnál, ahogy a zajszint emelkedik a rádió úgy lesz hangosabb, gázelvételkor pedig egyre halkul. A gyári 6 hangszóró még 2 kis hátsó "csipogó"-val lett kiegészítve, aminek a bontóban 1000 Ft volt darabja (nem értem mért sajnálták a gyárban ezt a kettőt még belőle, amikor a helye megvan a hátsó ajtó krómozott kilincse mellett?). Így a hangzás még jobb lett.
Nyoj felszereltség mellett még pluszként tartalmaz 2 hátsó elektromos ablakemelőt és 2 oldallégzsákot is. A motorral nagyon meg vagyok elégedve, ha odalépek neki jól húz a 103 paci, amúgy pedik igen halk járású. Fogyasztását tekintve városban 7,5 l városon kívül 6 l autópályán 7 l körüli értékeket mértem vele, persze nem pörgetve és agyonhajtva, hanem "autókázós" tempóban, 2500-as fordulatszámnál váltva sebességet. A vége 200 km/h körül van. Autópályán haladva simán tudja tartani akár a 180 km/h-ás tempót is.
A futóműve nagyon stabil, ragyogóan fekszi az utat, kanyarba nagyobb sebességel is be lehet vele esni, mert ragad az útra.
Imádom a nagy csomagtartót, öröm bele pakolni, elfér benne minden cucc nagybevásárláskor vagy a horgásztúrák során.
Az egy év használat alatt csak a tankolásra és az autómosásra kellett költenem.
Apróbb kis hibák ugyan jelentkeztek, de ezek ilyen alsó középkategóriás autónál szerintem még beleférnek. Az ember ne várjon el ennyi pénzért tökéletes autót.
Ilyen kisebb hibák voltak / vannak: néha zörög a belső szellőztető, elég nehezen páramentesíti a szellőző a szélvédőt, az jobb egyes belső ajtókilincsről kopik a krómozás, a kuplungot nehezen szoktam meg, mert nagyobb gázzal kell elindulni, és később kell felengedni, ez a titka.
Olyanoknak ajánlom ezt az autót, akik szeretnének egy szép, erős, megbízható családi autót.
- kötelező olajcsere, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő cseréje =17.000 Ft
- Az 1 év használat alatt nem romlott el rajta SEMMI!
Nem volt még szerelőnél.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |