Jól bevált kezes gépezet
2005 tavaszán vettem át újonnan.Eddig(2009.02.) mindössze 2db H7- es lámpát és egy pajkos kutya által megrágott emelőlyuk védő műanyagot kellett cserélni az évenkénti olaj- és levegőszűrő cserén kívül. Az 1,6-os ,100 lovas motor dinamikusan mozgatja az autót,kivéve 5 nagydarab személlyel, légkondival,mert akkor már eléggé bele kell lépni a gázba hogy meglóduljon. A légkondi egyébként is túl sok erőt vesz el a motortól.Autópályán nagyon fürge,a vége 200 körül van,de akkor már 9-10 litert is beszippant,egyébként vegyes használatban 8 L körül szokott hamizni.Az OMV Carrera 100- as benzinjét nagyon szereti,érezhetően jobban ugrik tőle,és kevesebbet is eszik belőle,bár drága nafta, de szerintem megéri néha azt tankolni.A kalaptartó kicsit zörgött,de egy kis szigetelő szalaggal elhallgattattam.Az ülések az F és a H Astrához
képest kissé kemények és nem eléggé tartják a derekat és a combot.A kuplung használatát szokni kellett,szerintem
hosszú úton jár és nincs határozott fogáspontja,hideg időben pedig mintha feljebb fogna.A csomagtartó elégséges,bár ha gyerek van akkor a babakocsin kívül más már nem nagyon fér a csomagtartóba.
- 4 év alatt 2db H7-es lámpa
Opel Sztráda M3(ma már Opel Duna)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Astra F | Következő autója? | Zafira 1.9 Dízel |