Jó kis kocsi....
Cégautó.Előző is az volt, szintén Astra G, de egy 1.6-os benzines, amit 160e km-rel vettem át. 10 hónap alatt még én is beletettem 70e km-t, mire jött az új 2003-ban.A kétezres dízel.(lehetett volna 1.7-es több extrával, de a 100 lóerő megszédített:), és ezt választottam.Előtte dízelt nem vezettem, féltem is tőle, de abszolút pozitív csalódás.Nagyon dinamikus, és gyors. A hibalistában jelzett problémákon kívül semmi gondom nem volt, és azok miatt sem maradtam az út szélén.Bejártam vele fél Európát, (spanyol-olasz-francia-német-cseh), volt, hogy napi 1500 km-t mentünk. Jelenleg 198e km-nél járok, de semmi probléma.Kategóriájában szerintem a legergonomikusabb, és legkényelmesebb.Persze ez szubjektív, de soha nem fájt semmim egy hosszabb vezetés után, vagy ilyesmi.Csomagtartó igaz kicsi, de egy tetőbox ezt megoldotta, mikor 4-en mentünk nyaralni.Mindent összevetve ez egy jó kis kocsi, szeretem. 200e km- nél csere, és mivel azóta egyet léptem a szamárlétrán, elbúcsúzom az Opeltől, és jön egy Octavia 1.9 pdti- full extra.(a népítéletek szerint nem rossz)
- 2. hónapban kb 12e km-nél a turbó-csapágynál folyt az olaj,(egyébként működött) kicsit meg is ijedtem, hogy mi jöhet még..de a turbót garanciában kicserélték, azóta semmi ilyen jellegű baj.Egyszer egy nyári viharban ajtóközépig érő víz után másnap nem működött a turbó.(a kocsi ment, de lámpánál egy IFA legyorsult)Irány a szervíz, hibajelet kivették, turbó valami légbeömlés érzékelőjének a kiszáradása után tökéletesen működik.Ezeken kívül még annyi, hogy a középkonzol rettenetesen zörög bizonyos fordulatszám-tartományban.
Opel Gyimes-Győr- Korrektek, gyorsak.
Költözés után, és a cégem javaslatára a már nem garanciális autókat a Bp. 15. ker. Pálya utca- Pálya Autójavító-ba kellett vinnem. Kis szerviz, a maga előnyeivel(rendesek, gyorsak, olcsó)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 198000 |