Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1,4 kombi

Igazi családi kocsi - még igazi autó formájú!

Vadiújan vettük, nem is álmodtunk arról, hogy ezt a típust sikerül megvenni. Szép, és jó kocsinak látszott. És azt kell, hogy mondjam, az is. 85 ezer km után is azt mondom, hogy szeretem. Erdélyi hegyeken, végig klímával, öttagú családdal, plafonig pakolva 7,05 L volt a fogyasztása!!! Nincs olajfogyasztás, kényelmes, nem túl laza a szervó, jó a váltó, a pedálelhelyezés. És azok közé tartozik, amelyikbe hátul be lehet kötni három sima gyerekülést és egyik sem billeg, nincsenek útban az övcsatok!!!
És olyan úttartása van kombi létére, hogy többeket megleptem már vele!!! A kanyarokban olyan, mintha rally-san ültetve lenne a hátulja. Nagyon jól fogja a kanyarokat!!!

Néha csinált vicceket nagy hidegben - néha máskor is, de hibát soha nem találtak. Lehetett akár a koszos benzin is. Vagy érzékelőhiba. Nem tudom, megy a kocsi és nem félek, hogy ott hagy az úton. Ha netalán hasonlóan rendetlenkedne, tudom, hogy majd elmúlik, kiköhögi a bajt és megy tovább - a szervízben megint nem fognak találni semmit.
Egy hibája azonban van: a kézifék harmatgyenge! Kiszakad a karom, úgy behúzom, és egy kicsit erősebb lejtőn már csorog vissza a kocsi. A céges B Corsa ugyanezzel a bajjal küzd!
Az 1,4-es 90 lovas motor megérzi a légkondit - főleg, hogy kombi a kocsi, és nehezebb. Előzéskor kikapcsolom, úgy jobban megy. Ez a kasztni egy 120-130 lovas motorral lenne ideális. És ez még egy szép autó, ami nem egy tojásra, UFO-ra, puputevére, vagy gülüszemű, lomha földi békára emlékeztet, amikor meglátom, hanem egy autóra!!!!
Az mondjuk igaz, hogy a műszerfal elég unalmas, és a normál tompított fény bekapcsolt állapotáról semmilyen jelzőfény nem informál.

- Semmi, csak néha, nagy hidegben indulás után 1-2 perccel fulladozott és leállt - valami érzékelőhibának mondták. Egy két perc pihi és ment tovább, szervízbe nem kellett vontatni! Párszor kijelzett a motorelektronika/kipufogógáz-összetétel lámpa, és torpangatott. Ezt is érzékelőhibának, vagy gyújtáshibának mondták később a szervízben. Nem cseréltek rajta semmit. Megy a kocsi 5 éve.

Opel Gyarmat Autóház - Balassagyarmat

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Corsa B 1,0 Következő autója? Ha születik még gyerek nálunk, akkor valami kisbusz.
Verdikt (7.6/10)

Opel Astra 1998 (1998)