Hűséges társ a minden napokra <3
Nekem nagyon jó választás volt! Előtte volt egy Seat Ibizám az egy betegágy volt. Aztán jött ez az Opel először óckodtam tőle de nagyon NEM bántam meg!
Első tapasztalatok megvétel után:
Azonnal olajcsere vezérlés és vízpumpa + szűrő és fék csere. Ez megállt olyan 120ban ha jól emlékszem.
Pár km-el később a motor kontroll lámpa világít, jött a kiolvasás írja hogy EGR szelep. Gyorsan csere 45-ért... Megyek vele újra már megint világít. gyújtástrafó csere újabb 50-ért. Azóta rendben minden! Leszámítva a kopó alkatrészeket és a kötelezőket én teljes mértékben meg vagyok elégedve vele. 4 év alatt "nem sokat" kellett ráköltenem! Beülsz és mész! A fogyasztása eleinte nagyon magas volt megállt 10-11 liternél majd a kötelező olajcserénél csináltam egy motor mosást és vettem bele prolongot. Azóta a fogyasztásom lement 7 litykóra a teljesítmény nőtt! Motort nem hallani betonfal mellett 110es tempónál és kb 3500as fordulatnál és még a típus hiba is megszűnt! Nem eszi az olajat! Hosszúban lemegy a fogyasztás 5 literre 130-140-es tempó mellett. Néha agyalok rajta hogy jobb volna az 1,6 101 Le-vel de aztán rájövök hogy miután azt is megszokom az is kevés lenne így elég az 1,4 90 Le-vel. Kettesben kilehet belőle hozni a 90-et :) de mivel napi használatra van nem szoktam gyilkolni mert úgy vagyok vele holnap is kell az autó. Ugyan akkor néha megmozgatom azért hogy érezze a törődést :) 160-170 gond nélkül :) Nem áll szándékomban eladni! Nagyon szeretem!
- EGR szelep - Gyujtás trafó - Kipufogórendszer lerohadt (a dobot láttam a vissza pillantóban :-) - Duda gumi repedezik, kiszakad. (típus hiba)
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |