Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 2.0 DTI 16V

Hideg olajkályha v2.0

Egy 5 ajtost szerettem volna, csakis ezzel a dieselmotorral mert benzinest nem akartam az olajfogyasztas miatt, az 1.7DTI meg eleg harmatosnak tunt. Amit sok kereses utan vasaroltam az majnem minden szempontbol megfelel, kivetelt kepez az hogy kombi, hogy nincs elektromos tukre, hogy nincs pluss ulese, napfenyteteje, csak ket elektromos ablaka van, ulesfutes sincs, se xenon lampa, se moso. Van viszont Y20DTH motor ami jo hangos a lancvezerles miatt, de a kituno hi-fi csuklobol lenyomja barmikor, van navigacio, van cd, es cd valto, fedelzeti szamitogep, klima, alufelni, kormanyrol vezerelheto radio, meg checkcontrol. Ez aprobb-nagyobb meghibasodasokat jelezz: eddig kiegett izzo, ablakmoso folyadek, fekpofak, es az alacsony uzemanyagszint miatt jelzett. (ja es olajszintet is jelezne! ha persze fogyna az olaj) Kezdetben a menettelyesitmeny meglepo volt egy dieseltol (elso diesel autom) de mar megszoktam, es mostmar johetne egy erossebb is...

A tel bekoszontevel a -15 fok koruli inditasok nem sikerultek egy kulcsra, csak 3-4 hosszu probalkozasra...vilagos, az izzito gyertyak csereje kovetkezett. Egyebkent telen nagyon nehezen melegszik, 10- 15 km kell neki hogy elerje az uzemi hofokot, ezert nagyon indokolt lenne az ulesfutes, mert ez mar nem kenyelmi hanem egeszsegugyi felszereles lenne. Kesobb fekpofacserere kerult a sor es mivelhogy a fekkopasjezo szenzor serult volt azt is cserelni kellett. Ezt egy Daewoo szervizben probaltam elvegeztetni de mivelhogy nem boldogultak vele a Bosch-hoz fordultam akik igazan korrekt modon kezeltek. Tavasszal szukseges volt egy klima feltoltes.

A fogyasztasa az pont az elvarhato: varosban telen max 8.7
Varoson kivul min: 4.2 (max 100km/h) max 6.5 (padlogaz, satufek)

A kovetkezo autom is Astra lesz, remelhetoleg egy 150 lovas CDTI

- izzito gyertyak 2 db
- fekkopasjezo szenzor
- fekdugattyu, a provedo szakadasa miatt

Bosch Serviz

daewoo szerviz