Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1.6 16V Comfort

Formás autó katasztrofális motorral...

Amikor megvettem odavoltam tőle,szép autó jó kiállással,sedan kasztni,Comfort felszereltségi fokozat szóval kényelemre nem lehet panaszom a mai napig sem.Viszont az elektronikája katasztrófa,sok a típushiba és az Ecotec motor feltalálóját elküldeném melegebb éghajlatra...

- 10 hónap alatt: - 3 héttel a "kötelező" cserék(olaj,olajszűrő,levegőszűr,pollenszűrő) után 1,5 liter olajat kellett önteni a blokkba,mert már kopogott olyan mennyiségben ette meg az olajat(olajszűrő fel lett töltve cserekor) - 2,5 hónappal vétel után jelentkezett először a Check Engine lámpa vészjelzése a műszerfalon.Hosszú hónapok kínlódása következett és mostanra jutottunk el oda,hogy 80-90% a motorvezérlő elektronika hibája.Mert a blokk oldalára kell rakni a vezérlőt ugye... - Gyertyákat kellett cserélni 6 hónap után("jó minőségű" új GM gyertyákat rakattam bele vétel után nem sokkal) - Termosztátot ki kellett cserélni,úgy hogy egyszer nyitva maradt pár napra rá kis híján felforrt a víz... - Alapjárati motor ingadozik - Klíma nem fúj hideget,talán a klímakompresszor haldoklik(halott)

Opel kereskedés/szervíz.A hibakódot kiolvastatták,de az autóval nem tudtak mit kezdeni...

Kisebb szervizben a mechanikai hibáit meg tudták oldani,de az elektronikával ők sem tudtak mit kezdeni,de legalább kontakt tisztítóval a csatikat megfújták,hátha csak kontakthiba.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2001
Előző autója? Swift Következő autója? Paseo