Erőtlen nagyzabás
Masszív, nehéz kocsi, jó futóművekkel. Viszonylag kényelmes, bár elég rideg és távolságtartó. Minden maximálisan funkcionális, de illik hozzá. Ez az autók prolija. Kicsit nyersen, de teszi a dolgát. Opelekhez képest szokatlan volt, hogy egészen jól lehetett vele fékezni. Amiket ezelőtt vezettem, nem lehetett megállítani.
Két hibája volt ami miatt a gutaütés kerülgetett: Az egyik a padlókárpit minősége. Kitisztíthatatlan, bolyholódó szar. A másik, a hajmeresztő fogyasztása. Magyarországon valamiért divat az autónk fogyasztását lehazudni, én leírom az igazságot. Városban 11-12, országúton 8-9 ami több, mint nevetséges, amikor egy 1.4-es varrógépmotor poszog benne és a fizika kontextusában értelmezett gyorsulásra zsigerből képtelen. Felhívtam egy ismerős autószerelőt és elmondtam neki, hogy ez a dudva annyit eszik, mint a 3 literes, benzines BMW-m ami 260 Le körül van. Erre azt mondta, hogy azért van ez, mert Opel, semmit nem tudok vele csinálni. Dehogynem. Eladtuk a francba és vettünk helyette az asszonynak egy Toyotát.
Még egy apróság: Tipikus opeles csúsztatás, hogy brutálisat csal a km óra. Az Astra órája szerint a 4 km az 4.7 km. Ha jobban belegondolok és a reálisan megtett úttal számítom a fogyasztást akkor még brutálisabb értékek jönnének ki. Örülök, hogy elhúzott a háztól, az életben nem veszünk többé Opelt.
- semmi a kopó alkatrészeken kívül
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Astra F | Következő autója? | Toyota |