Ember legjobb barátja, hűséges, mint egy eb.
Nem akarok regényt írni de valahol el kell kezdeni. 2007 ben vettem az autót kereskedésben nem ez volt kiszemelve, de hát mi jön úgy össze az embernek ahogy szeretné? Igazából jobbat vettem mint amit kinéztem. Alig 19 évesen vettem az astrát, ő volt az első... még mindig az... Semmi cicoma semmi extra csak a kő kemény magyar valóság. Ülésmagasság állítás, fényszóró magasság állítás és 2 légzsák, meg a 1.6 16 szelepes 101 lovas ecotec motor. Első autónak tökéletes, már 3 éve hajtom, nem kíméltem kezdetben azt sem tudtam akkoriban hogy azt hogy kell. De az astra csak ment, csak ment.... tűrte minden gond nélkül. A kipufogó szó szerint lerohadt róla, katalizátor mögött le is lett vágva és csak egy sportdob lett rá rakva meg a katalizátor maradt, jó hangos lett, akkoriban tetszett de hát az ember megun sok mindent. Légszűrő ki lett szedve és direkt szűrő lett helyette. De az astra minden gond nélkül megy. 55 ezer km-ert tettem bele de soha nem hagyott cserben, sosem állt meg. 40mm-el meg lett ültetve de ez se kottyan meg neki. A szervizelésre oda lett figyelve az olaj gondosan volt cserélve. Vezérlés is időben volt cserélve, nekem speciel a motorral semmi gondom nem volt. SEMMI!!!. Egyszer szétszakadt a gumi cső a szívósornál az alapjárat ingadozott, egy kis szigetelő szalag és már jó is volt amig nem jött meg az új. EGR szelep le lett vakolva, hidrotőkék ki lettek cserélve mert picit dízelre hajazott a hangja, ez speciel az én hibámból kifolyólag ugye első autó és kezdetben ki várta meg amig elérte az autó az üzemi hőfokot, rögtön nyúzva volt. Az olajat eszegeti mivel ECOTEC ről révén szó. Kezdetben nem ette mostanában kezdte. Bár a múltkor dühből a Tesco ban vettem hozzá olajat mert hétvégén mást nem találtam nyitva. 5l 3990ft. Ebből öntöttem kb 1l utána, és azóta nem eszi, ennek már 5ezer km. HIHETETLEN!!! A kuplungja még mindig a gyári első autónak lett véve nem volt kímélve a kuplung amig meg nem szoktam a vezetést, mostanában a barátnőm se kímélte de még mindig jó. Kezdő sofőrként is nagyon tetszett a 101le elég jó volt. Előzni meg kigyorsítani nagyon jó vele. Azóta már hivatásos sofőr lettem de mai fejjel is csak ajánlani tudom, jó autó. Elnyűhetetlen. Igazi olcsó gazdaságos használható népautó az F astra a classic már nagyon jól el lett találva pár kezdeti gond is ki lett már küszöbölve. A motorja elég jó, fürge, dinamikus és nyomatékos. Tanulni nagyon jó. Nem egy 1.9 PD TDi, de a célnak megfelel sajnos a mai benzin árak nem felelnek meg a célnak. Kezdetben gyárí álapotban el lehetett vele 6-6.5l el járni, mára ez a pár módosítás miatt már inkább 7-7.7l lett. Már lecserélném egy dízelre. De sajnálom mert egy nagyon jó autó, elvisz még a világ végére is. De hagy tanítson más kezdő fiatalt a rutinos és baleset mentes közlekedésre. :)
- -gömbcsuklók - -EGR szelep - -gyertyakábel - -hidrotőke (húzós volt mert darabja 2500-3000ft körül volt és kell belőle 16) - -kipufogó elrohadt - -műszerfalban az ízzók hamar kiégnek - -szívósornál a cső kirepedezett - -meg a szokásos ami egy autóval jár: vezérlés csere, akksi csere, stb.
maszek szerelőhöz hordtam, eddig meg oldotta a problémákat, szerencsére komoly baj nem volt még vele.
Dörnyei Milán, Esztergom Autó villamosági szerelő, fiatal és nagyon érti a dolgát korrekt, szívesen hordom hozzá ezután is a kocsit.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Focus tdci, vagy egy Skoda Octavia TDi |
Verdikt | (8.8/10) |