Családi verda,adagoló gondokkal
Szerettünk volna egy családi autót,amiben kényelmesen elférünk.És erre ez az autó tökéletesnek tűnt.Nagy tágas csomagtér(combiról van szó)az utastér sem olyan kicsi.Bár mi sem vagyunk szumobajnok testalkatúak,ígyhát jó választásnak tűnt.Ragaszkodtam a dízel üzeműhöz az olcsóbb fenntartás miatt.Hosszú keresgetés után találtam is egy 1,7 TD motoros G Astrát.Hát a motor nem egy erőmű de azért szedi a lábát.A fogyasztás nekem kicsit soknak tűnt a II golf D után.Hát rájöttem a fogyasztás okára 1240 kg-68 lóerővel szemben.Nem a legjobb párosítás.Tehát 6 éven keresztül csak szokásos cserék voltak(olaj,szűrők,ékszíj,vezérműszíj).Csak tankoltam és mentünk vele.Párszor a légzsák visszajelző lámpa jelzett hogy nincs valami rendben de ez az ülés tologatásától lett.Mint utólag kiderült,kontakt hiba.Leforrasztással ez orvosolható.Szóval szerettük is az autót nagyon.De aztán beütött amire nem számítottunk az ADAGOLÓ.A szerelő iszonyatos összegeket emlegettet.K.O volt a családi költségvetésnek.Mint kiderült az adagoló elektronika ment tönkre.Ami típushiba állítólag 150000 km-t bír ki.Ez nálam bejött eddig,pont ennyin állt a mutató.Aztán Győrben életet leheltek az adagolóba 220000 ft-ért.De ha még az adagoló fedél is rossz lett volna plussz 70 ezer.A sors fintora egy német autóalkatrész honlapon találtam erre a típusra adagolót a javítás után (193000 ft-ért vadi újat!!).Érdekes hogy nálunk ez 400000 ft!Hogy van ez???Sokat gondolkodtunk mi legyen az elkészült autóval,de végül nálunk maradt.
- Szinte csak apróságok mentek tönkre.
- Nem volt drága az alkatrész hozzá.
- De az adagoló az DURVA (220000 ft)
Maszek.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1999 |