Családi keményfickó 1.4 16V Twinport
Minden áron családi autót szerettem volna.Körbenéztem sok más autókereskedőnél de az Opel ütötte meg a fődíjat!Ez egy rendes családi autó amiben a család mindent megtalál,Nagy csomagtér ahová bőségesen lehet pakolni főleg ha a csomagtér tálca le van véve és ülések lehajtva,hátul megfelelően elfér bárki a lábnak és a fejnek is van hely, kényelmes a ki és beszállás,kéznél van minden kezelőgomb-kar és egyszerű kezelni,viszonylag kényelmes ülés (bár 200 km után jó egy kis pihenő).Formáját tekintve tényleg klasszikus kinézetű és népszerű a megjelenése ugyanis ha ma kinézünk az utakra szinte azt lehet mondani, hogy minden második autó egy G Astra!Ebből azért kiderül hogy megbízható német kocsi!2007 decemberében vettem, rengeteg extrával(fűthető ülés,tempomat,többfunkciós kijelző,fedélzeti számítógép,az alapfelszereltség,el.ablak elöl hátul,és még sok minden).Az árával is meg voltam elégedve!Ugyan első útja a benzinkúthoz vezetett és rögtön az első teletankolásnál bedöglött a benzinmutató de más hiba hála nem volt!1.4-es Twinport motorral lett véve,nagyon megbízható,erős ha odalépek neki még 5 személlyel is megy, a 6-ik sebességet kicsit hiányolom mert 130-nál 4000-es fordulat kissé sok!Eddig 210-et mentem vele,de amúgy nem hajtom galyra nyugodtan is oda érek ahová akarok, szerintem ez nagyon jó egy ekkora motorhoz képest!Az erőt azonban 3000 alatt felejtsük el!3000-4000 között megy mint az állat!Olajat nem eszik,a fogyasztás nálam 6.5l.Kissé morgós a motorja de elviselhető,klímával azért már észreveszi a kis erőgép, hogy terhelés alá tették de megy így is,nem kell azt várni egy ekkora motortól,hogy beletapasszon az ülésbe.Noha hozzátenném, hogy klíma nélkül már odagatyáztam vele egy Passatot amiben azért 2lityis motor van szóval tud menni ha akarja az ember de felesleges.Nem kell fittizni azzal hogy nah most kiforgatom gyorsulok szívatom az embert előzésnél stb.Engem is sokan próbáltak előzésnél szívatni(visszakapcsolt egyet és gyorsult velem) de amikor én gangoltam vissza 4-be meglepődtek mind és magam mögött hagytam őket gyorsan->persze a kategóriánál maradva(Suzuki,Chevrolet,Volkswagen,Peugeot) és nem egy Audira értettem. !Jól fekszi az utat,kissé azért merev a futómű a komolyabb úthibát megérzi,nagyobb sebességnél a menetzaj is megnő,de azért imádnivaló autó!A műszerfal nem ugrál,nem zörög,mint a H Astrában,a fékek tökéletesek sajnos már volt hogy ki kellett használni->idióta gyalogos aki nem tudja hogy pirosnál nem kéne lelépni ráadásul 70-el lehet ott menni.Ha valaki megbecsüli annak megmutatja hogy mire képes!Viszont aki szétforgatja,mint a sok kis céges köcsög és utána fikázzák milyen szar meg minden, az ne várja azt hogy hosszú életű legyen,mert nem arra találták ki,kopik a motor,elgyengül,a futóműnek sem használ, ilyenkor persze hogy zabállja az olajat!A szervó nagyon könnyű sebességre érzékeny,tehát kis sebességnél könnyen tekerhető a kormány nagynál felkeményedik kicsit.Aki egy jó családi autót akar elfogadható áron és sok extrával ez tökéletes autó ezekhez az igényekhez! És igaz a mondás, hogy „Ami Opel az sosem kopel”!!
- 1 hetes korában a benzinszintjelző->garival cserélve azóta hibátlan de sosem nézem mert a fedélzeti az meg pontosabb.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |