Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1.7 CDTI Caravan Njoy

Az antialkoholista kőműves.

Az autó 2007-ben került hozzánk, azóta nagyon szeretjük.
Főbb tulajdonságai: nagyon jól pakolható, strapabíró, nagyon nyomatékos, jó fogyasztás, mutatós külső, kényelmes beltér, 145km/h-3000rpm, remek futómű, stabil úttartás, kellemes az utazás vele akármilyen távon, akárhány utassal és csomaggal. És ami a legfontosabb, hogy minden falubikája rizsrakétát simán el lehet verni. (:D)

Az autó egy tipikus német... Azaz igazi szőke hajú, vaskos lábú, strapabíró, masszív teremtmény. Az Njoy felszereltségnek köszönhetően vannak benne szép szövet ülések, középső kartámasz hátul, klíma, elektromos ablak elől, elektromos tükör, vonóhorog, tetősín, sötétített lámpák elől-hátul és színre fújt kilincsek, díszlécek, lökhárítók, visszapillantók (gyári mind).

Összességében meg vagyunk vele elégedve, hiszen elég jól megy, keveset fogyaszt, a többit leírtam. 2007-ben még jó vételnek számított a maga 2,5 milliójával, de azóta igencsak annak a felét /sem/ éri meg. 12-13E kilométerenkét motorolaj csere, velük együtt motorolajszűrő. Ha vigyázol rá nem kell sokat rákölteni, meg 3000 környékéig kihuzatni. Ez nem az a stílus. Ez arra van, hogy kényelmesen eljuthass A-ból B-be alacsony fogyasztással.

- Komolyabbak: turbó (fel lett újítva), porlasztó (fel lett újítva), generátor, vezérműszíj, vízpumpa, hengerfajtömítés, szelepek ([16] mindet cserélni kellett) - - Kisebb dolgok: szivargyújtó, lámpa magasságállító, hátsó kipufogódob (szétrohadt a belseje és az előző gazdája egy nem rávaló dobott rakatott rá), felső motorvédő műanyag burkolat, kulcsház (szétmálltak a nyomógombok).

Magánszerelő.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2004