Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1.6 16V

A zöld szürke középszerűség

Külső:
A maga korában nagyon jó kiállású kaszni volt a G Astra. Szép volt kívül-belül. Kicsit zavart, hogy a műszer-megvilágítás "natúr izzó" színű, de ez legyen a legnagyobb baj.
Belső:
Az optimális ülés és kormány helyzetet máig sem tudtam megtalálni, bármely korábbi autóm kényelmesebb volt hosszú távon. Kormánylégzsák a dudánál kikopik, ez tipushiba, de a cég megoldgatta volna, ha a borítást külön is árulnák, de hát az kinek üzlet?! Az utastér keskenynek tűnik, összeér a könyökünk a feleségemmel, akivel együtt vagyunk 130 kg.
Műszaki tartalom:
Hátsó kipufogódob 4,5 évesen 80e km-rel kilyukadt a rozsdától!!! Lengyel utángyártott eddig sokkal jobban bírja sok városi úttal is. A motor nyomatéka kicsi, de általában elegendő. Valójában soha sem állt meg, de általában a kezdődő hibákat kifüleltem és időben javítottam. A hibák általában 120e km után kezdődtek, addig semmi. Az a szerencse, hogy olyan tömegautóról van szó amihez fillérekért lehet bármit venni.
Összességében mindenben szürke átlag.

- Stabilizátor-szilentek 2e Ft, Hátsó kipufogódob 16e Ft, Generátor csapágyak 2e Ft, Önindító bronzkefék 8e Ft, Gyújtótrafó 25e Ft, hengerfej felújítás (szelepek, szimmeringek stb.)80e Ft, légzsák csere kopás miatt a duda gombnál. - Ezen kívül a normál szerviz.

Autószerelő vagyok

Fenntartási költség (9) Évjárat 1999