Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1.6. 16v Caravan

A szervizesek álma!

Én úgy örültem amikor meg tudtam venni! 700.000 Ft.-ért vettem 2010-ben. Szerettem, mert pl. vittem már rengeteg vasat leadani (200 kg-at), bútorokat, nyaraláskor millió táskát belefért. Iszonyat jó a kombi. Nem robbant még le. Kb ennyit jót tudok róla. Na és most jöjjön az astra sötét oldala. Exeles listába számolom a költségeket és most már elérte az autó vétel árát a ráfordított javítási és karbantartási költségek. Ha el olvassátok rájöttök, hogy nincs olyan amit én még nem cseréltem volna ki még rajta. Hibrid LPG-s csináltam belőle, már vissza hozta az árát. LPG-Benzin 9 l-es átlag fogyasztás. De ha benzinnel megyek akkor is annyi. Most az utóbbi 1000 kilométeren valamiért 10-12 l evett, de szerintem a lamda szonda és az EGR szepel miatt volt (azt csak most cseréletem benne :)). Ja és a 3-dik EGR szelepet készülök megvenni.Én amikor megvettem egy normális kinézetű és állapotú, olcsó és alacsony üzemeltetésű kombira vágytam. De nem jött össze :(. Tapasztalatom szerint nem kell foglalkozni ha valamelyik autó 1-2 literrel többet is fogyaszt, ha nem kell állandóan javítani mint az enyémet, mert akkor az ember gatyája rámegy. Inkább a benzinkutasnak adom a pénzt mint a szerelőnek, mert akkor tudom, hogy biztonságban megjárom pl. Horvátországot. Haverjaim csak úgy nevezik: a jó autó, amin már mindent kellett cserélni.

- termostát, km óra világítás, teljes váltó (szétment a csapágy benne), trafó, többször is EGR szelep, lamba szonda, kilyukadt a hengerfej (de hogy?), szilentek, stabilizátor, benzin visszajelző, kesztyűtartó, nem működik a klíma, idex kapcsoló,utastér levegő szályozó motor, váltó és kézifék szoknya,kormány burkolat, valami fars hang hallatszik a tűzfal jobb oldala felől (senki nem tudja mi lehet az! :)) , a kopó alaktrészeket nem írtam be, mert betelne a rovat.

felfüggesztés, motor és a váltón kívül én javítottam.

Opelra szakosodott szerelő.

Fenntartási költség (2) Évjárat 1998
Előző autója? Következő autója? Corolla (amit nem kell szervízbe kísérgeni)
Verdikt (4.4/10)

Opel Astra 1998 (1998)