Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1,7Dti

A spórolás bajnoka

Kellemes csalódást okozott a márka. Megbízható, kényelmes, jól pakolható. Jó úttartás,jó fékek. Ami talán a legjobb az 5-5,5literes fogyasztás. Kis kellemetlenség a nagy hidegben nehezen éledő fűtés, bár ez a modern dízelek átka. Naponta használjuk, ment a jó hazai úttipusok mindegyikén ,de jól tűri a földutat és az autópályát egyarát. Bár motorja nem versenyre született jól lehet vele boldogulni, cserébe Isuzu minőség.Szerintem jó ár-érték arányú olcsón fenntartható autó. Egy-két dologra érdemes figyelni, például ha a víz és az olaj összekeveredik az szinte biztos olajhűtő hiba, jól meg kell nézetni profi helyen, mert más esetben könnyen leszedetik az emberrel a hengerfejet fölöslegesen, mert egy kókler szerint az olajhűtő jó pedig csak rosszul nyomáspróbázta. A légtömegmérő pedig nem adott hibajelzést a műszerfal hibajelzőjére csak nem mindig ment az autó normálisan,de a hibakódolvasáson kiderült a hiba.

- Karbantartás + első féktárcsa és betét csere(30.000Ft ATE)+fordulatszám jeladó(22.000Ft) szakszervízben. - Légtömegmérő(18.000) bontott garanciával. - Olajhűtő 150000-nél(32,000Ft)vadonatúj. - Önindító 140000-nél komplett felújítás forgórésszel(18.000Ft)

Ismerős szerelő.

Körös Auto Békéscsaba

Fenntartási költség (9) Évjárat 2001
Előző autója? 80Quattro Következő autója? Opel AstraH 1,7Cdti ha tehetem Audi Quattro
Verdikt (6.7/10)

Opel Astra 1998 (1998)