A megbízható autó
Mindig is nagyon tetszett a G Astra. Egy álom vált valósággá amikor megvettem. Akkor 3,5éves volt, garantáltan 34e km-rel, óceánkék metál színben. Szokásos extrák: 2 villanyablak, klíma, CD, ködlámpa...- nekünk elég.
Nem cégvezetőnek való gép, de reálisan gondolkodó átlagembernek asszem a legjobb választás.
Nem értem azokat az embereket, akik fikázzák a G Astrákat, meg kellene nézniük hogy ugyanennyi pénzért mit kapnak a piacon, ami hasonló paraméterekkel bír. Sok negatív véleményt kapott, de rengeteg ami cégautó (amit mindenki üt-vág) illetve sokan megveszik a visszapörgetett km-es autókat és csodálkoznak ha előjönnek a hibák.
Nekem eddig csak pozitív tapasztalatom van az autóval kapcsolatban, műszakilag nagyon megbízható, semmihez sem kellett hozzányúlni, csak a kötelező szervizeket ejtettem meg.
Jó érzés hogy tudja az ember, biztonságban van, gyakran megjegyzik az utasok hogy nagyon egyben van az autó.
A motor megbízható, fogyasztás 4 személlyel fullra pakolt csomagtartóval, klímával 6,7l/100km 100-110-es tempó mellett. Jól gyorsul, 130-140km/h-nál is van benne erőtartalék. Szerencsére még nem a Twinportos motor van benne, az sokkal lustább, és csak magas fordulatszámon jön meg az ereje - de akkor sem éri el a sima Ecotec-es motorét.
Futómű: jó az útfekvése, nagyon könnyen lehet vele parkolni, szereti a kanyarokat - jókat szoktam mosolyogni amikor az egyenesben beelőző nagy cm3-es autókat (pl Passat) a körforgalomba beérve visszaelőzöm.
Az autó most 5 éves, de sokan újnak nézik pedig nem nagyon volt még garázsban pedig igazán megérdemelné. Mondjuk rendben is tartom, 3-4 havonta vax, vagy polírozás.
Belül nem egy űrtechnika, de legalább normális anyagból készült a műszerfal (nem a kopogós műanyag) és az ajtókra is jutott textil.
Egyetlen negatívuma hogy a fékek elég gyengék, vagy csak én voltam elkényeztetve. Haraphatnának jobban is.
Olvastam olyat, akinél zabálja az olajat, nem tudom mennyire gyalázza, én nem tapasztaltam ilyet. Állítólag 200-250.000km-t is mennek nagyobb javítások nélkül, bízom benne hogy tényleg így lesz.
- csak a kötelező dolgok + néhány H7 izzó
haverhoz oil cserére