Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1.7 TD 82 LE ISUZU

A LEGENDA

A családban megfordult már jó néhány opel hol pozitív hol negatív tapasztalatokkal, a vásárlás fő szempontja és oka a "kell egy olcsó üzemi költségű diesel" volt. Több autó megtekintése után sikerült egy kereskedésben rátalálni erre az autóra. Előző gazdája gondos idős úr lehetett ez látszott az autó állapotán és gondozottságán. Az autót a legendás ISUZU turbodiesel motor hajtja. És tényleg mondhatjuk, hogy a ma is "élő" LEGENDA!!!
Hogy miért? Nos, azon kívül ,hogy alacsony fogyasztással, motorolaj fogyasztás nélkül működik, egyszer véletlenül magam sem értem ,hogy fordulhatott ez elő de valahogy (bizonyára a magas üzemanyag árak miatt) törvénysértő módon gázolaj helyett használt sütőolaj került bele 1 éven keresztül és észrevehető különbség nélkül az autó ment csak ment és nem érdekelte, hogy mi van benne.
Egy apró megjegyzés ezzel kapcsolatban: 1. a napraforgó olaj után meg lett fizetve minden rá vonatkozó adó mivel boltban vettem
2. a KRESZ nem rendelkezik arról milyen üzemanyaggal kell hajtani a gépjárművet
3. növényi olaj, kevésbé szennyezi a környezetet a fosszilis tüzelőanyagoknál.
Szóval nem értem a törvénysértés okát de Magyarországon a szimpla vélemény nyilvánítás is törvénysértés bizonyos esetekben akkor ez miért ne lenne az de most vissza az autóhoz.
A motor nyomatékos és igen csak ki lehet vele lőni a lámpánál
A fogyasztása kitűnő
Az autó kényelmes, megbízható, jól használható akár családok számára is.
Az elektromos napfénytető csodálatos. :)
A futómű szépen elnyeli a már szavakkal minősíthetetlen Magyar úthálózat gödreit, szakadékait, krátereit.
A váltó pontos és feszes.
Az alkatrészek kifejezetten olcsók hozzá pedig mindig csak a legjobb márkákat vásároltam hozzá.
Negatív dolgot nem nagyon tudok írni róla pedig sokat gondolkoztam. :)
Az autó már nincs nálam mert külföldön élek szerencsére de megmaradt a családban. Kapott egy nagy-szervizt (vezérműszíj,kuplung,lengéscsillapítók csere) és hibátlanul fut tovább immár több mint negyed millió kilométerrel a motorjában, nem füstöl, nem csörög, nem eszi az olajat. Szóval a Legenda él tovább.....

- -Első lámpa izzó csere - -Műszerfal világítás izzó csere - -Akkumulátor csere

Komolyabb hibák hiányában az autó szervizelését magam végeztem(olaj csere, szűrők cseréje, fékbetétek+féktárcsák cseréje, izzócserék)

Fenntartási költség (10) Évjárat 1997
Előző autója? Volkswagen Polo Következő autója? Vauxhall Corsa