Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1,6 16V sedan

A kétszínű Astra sedan

2. autóm volt. 8 évesen vettem meg. Mondani se kell nagyon szerettem nagyon jól ment a 101 lovacskával nagy is volt jól meg lehetett pakolni. Le is fóliáztattam nagyon szép lett kapott egy szett 11 küllős felnit jól nézett ki! A fékeket már a vétel után nem sokkal fel kellett újítani mert csúnyák voltak a tárcsák. Pár hónapja volt nálam és azt vettem észre, hogy kezd úgy menni mint egy hajó, hát megnéztük: a gátlók teljesen kész voltak és ami nagyon durva a stabilizátor kart 2 darabban vettem ki, pedig nem használtam "tereprallizásra". Arról ne is beszéljünk, hogy a váltóm nehezkesen barátkozott a 2-essel, visszaváltásnál meg főleg. Ennek utánajártam azt mondják Astrabetegség: egy kis műanyag alkatrész kopik el a váltókulisszában (nem tudom pontosan), de ezt nem lehet csak szettben venni amiből csak ez kell (pár száz Ft. a kb 30ezerből). megcsináltattam a kocsit hát benne volt 120 ezrembe. Innen használtam olyan 3/4 évet jó volt az autó. A tavasz elteltével a klímám sem működött rendesen (télen be volt kapcsolva néha), úgy játszott a gázzal, hogy csak néztem szét... 2500-as fordulatra emelte az alapjáratot, amikor olyan kedve volt meg majd lefulladt- kikapcsoltam a klímát minden tökéletes. Ezek után egyszer indulnék el egy parkolóból és össze-vissza elkezdett villogni a belső világításom -pedig zárva volt minden-
elindultam vele haza mikor kanyarodtam világított ha indexeltem akkor is... félúton megálltam mert "amperszag" volt de elmúlt. A sarut le kellett húzni az akksiról mert csak villogott a fény. Mikor visszaraktam a magnó nem fogadta el a gyári kódot amit előtte elfogadott...
Hát szépen megutáltatta magát az Astra, pedig nem volt egyszerű... így jobbnak láttam megszabadulni tőle amint csak lehet. Ezzel még utoljára kitolt velem 2008 nyarán vettem 1250000ért és 2009 ben kábé 2 hónapja adtam el 700000-ért... és a ráköltött pénz az plusz bukás...

- Futómű: a stab. kart 2 félben vettem ki
- fékrendszer komplett felújítás
- klíma...
- csapágyas lett de nem csináltam már meg
- Elektronika szórakozott...

Fenntartási költség (4) Évjárat 2000