Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 1.4 Twintport

A kategória egyik legjobbja

Az autót 7500 km-rel, tesztautóként vettük meg. Sok más autót is mgnéztünk (Chevrolet Lacetti, Kia C´eed stb.), de végül emellett döntöttünk. Nagy becsben tartjuk, hiszen ez a család első igazán új autója. A lényeges extrák benne vannak (légkondi, 2 légzsák, el. ablak stb.), a ködlámpa hiányzik.

Amit szeretek benne, hogy 1.4 létére egészen jól megy, légkondival is. Bírta felfelé az érdi emelkedőn a 150-t is. Ugyanakkor rossz a kocsi hangszigetelése, 130-nál, 4000-s fordulatszámnál már nagy hangja van. Az olajat egyáltalán nem eszi, ahogy másoknál olvasom.
Belül kényelmes, jól pakolható, a csomagtér elegendő méretű átlagos használatra.
A rugózása elég kellemes, a pesti utakon nem rázza szét az ember seggét.
Fogyasztása 7,5 liter szokott lenni százon, többnyire városi használat mellett ez szerintem abszolút elfogadható.
Ismerőseink körében is jól működnek ezek az autók, remélhetőleg ez is elmegy 2-300 ezer km-t gond nélkül.

- semmi

még nem kellett vinni

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Megbízhatóság (10) Vezetett km 2000
Előző autója? Opel Omega (lásd:megbízhatatlanságból jeles) Következő autója? az még soká lesz
Verdikt (8.7/10)

Opel Astra 1998 (1998)