A hű csendestárs..
Szinte csak dícsérni tudom.
Ez tényleg egy jól eltalált autó, főleg ha a motorját említem.
Ha a törődést megkapja egy Isuzu motor, hálás lesz a tulajdonosának. Egy autót ismerni kell. Tisztában kell lenni a típushibáival, mert szerintem nincsen tökéletes autó.
Volt egy ugyanilyen motorral megáldott C Corsám, az a karosszéria egy kalap k*k* volt. De ezeket az Astrákat jól összerakták. Nem is csoda, hogy egy regiment fut belőlük.
Persze sok a benzines.
Az enyém egy első tulajos német autó volt, megkímélt állapotban. 5 év alatt 100ezret hajtottam bele, télben-nyárban, hóban sárban, sose hagyott cserben.
Persze azért aki ismeri ezt a motort, tudja hogy elromolhat az adagoló vezérlő elektronika, ami az előző autómban (Corsa) felmondta a szolgálatot. Ebben eddig nem. (most már javítható 30-60 ezer Ft-ért, kibírható, nem kell újat venni)
Én 10ezer km-nél cserélem az olajat. Írom is bele a szervízfüzetébe.
Olajat nem fogyasztott soha. Semmennyit se.
Visszatérve, a karosszéria erős, csendes, lehet pakolni, ennyi pénzért ez egy jó autó.
Olyan dolgok mentek csak tönkre, amik bármelyik másiknál is tönkremennek, sőt ezeket a hibákat nem is írhatom a motor számlájára, vagy a karosszériára.
Generátor kifeküdt, klímahűtő elöregedett 14 év után, önindító kifingott, meg nem tekert később rendese. Meg ilyesmi.
Talán egy kicsit bosszantó volt, hogy többször befogott valamelyik első fék, ez is azért van, mert bakelit vagy milyen gagyi anyagból vannak a dugattyúk.
Most kezd kicsit a peremeknél rohadni, de hát 14 éves kérem.
Ez autó a 75Le-vel egy rugalmas kocsi, 140-et tartom vele a pályán. Ja és ekkor 5,2-5,7 liter.
Egyszer a "nyári" magyar gázolaj belefagyott a rendszerbe kinn Ausztriában. Vagyis a benne lévő víz.
Önindító is leégett. Cseréltek egy önindítót, kipucolták a rendszert, Grazban..
Megszűnt a gyorsításkor történő rángatás, amit itthon egy évig! nem tudtam megcsináltatni.
Korábban az önindító gyengén tekert, kétszer szétkapták, semmi. Beindult a kocsi télen is, de siralmas volt hallani. Na a külföldi csereönindító azóta is úgy teker... tökéletes.
Ja, amit bírok benne, hogy orrnehéz, télen olyan szépen megy a hóban. Sokan csúszkálnak, én meg jó téli gumival csak úgy repkedek. :)
De most itt az idő hogy eladjam, és vegyek egy újabbat.
9 kocsit hajtottam már, de ezt szeretem.
Úgy kell felfogni, hogy 5 év alatt ami pénzt én már megspóroltam vele! ...
Olvasom, mennyi probléma van az újabbakkal, sírok. Kacsingatok a Mazda 6os vagy egy Volvo S60-as felé..
( Lehet hogy ezt a kocsit kellene megtartanom. )
De azért vannak jópofa vélemények, lehet röhögni.
Olvasom a pár ezer km-t megtett sofőrök véleményét, nem értem hogy lehet ennyi után véleményt írni.
Aki kevés pénzt akar kocsira, és szereti a dízelt, annak ajánlom.
Főleg az enyémet.
De jól nézd meg, mit veszel.
- Generátor, önindító, fékek, klíma.
Na megvan a véleményem. Ha találsz egy korrekt hozzáértőt, becsüld meg, mert itthon kóklerekből Kánaán van. Szemrevételezéssel, kézrátétellel való gyógyítás megy nekik, sima liba. A hiba ott van, ha elviszek egy kocsit 3 szerelőhöz, háromfélét állítanak. De határozottan.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Szerviztapasztalat | (5) | Átlagfogyasztás | l |