A családi Astra G 1.7 CDTI
2005-ben vettem újonnan 1,7CDTI kombi amire kell teljesen megfelel a mindennapokra. Hátulját rendesen meg lehet pakolni a család nagy örömére "biciklik,stradcucok,butórók,mosógép,hűtő".
A fogyasztása kitűnő, általában 95%-ban pályán használom óra szerint 140-145km/h 5-5,3L fogyasztással.
Eddig 4 szer hagyott cserben 1x MOL üzemagyag miatt letiltott a rendszer,2,3,4.pedig a főtengely és a vezérműtengely jeladó miatt. Ezen a hibán elég sokat túlóráztak a szerelők mivel 1-2 tized másodpercre kihagyott a főtengely jeladó és a kocsi leállt vagy melegen nem indult "hasonló eset volt fent az oldalon"
Hát az érzelmeim vegyesek amint elérte a kocsi 200ezret csőstül jöttek-jönnek a bajok sajnos nincs hónap, hogy ne lenne valami. :(
Kollégámnak ugyan ilyen kocsija van évjárat,motor egyezik csak az övé német összeszerelés Belgiumba az enyém meg lengyel Magyarországra.
Az autó hűtővíz csövei sorra mondják fel a szolgálatot " megdagad elreped,kimacskásodik-elereszt,vagy tőben elreped" most tartok az 5.csőnél. Bosszantó hiba mivel pályázok és csak leállás után veszem észre, hogy elnyomta a vizet "egyszer megfőzőm a motort"
Na szóval kolléga csak nevet rajtam neki semmi hibája "240ezer/km"
2014 augsztus a kocsi jobb eleje kopog gondolom én stabilizátor rúd októberben volt csere!
Mentem a szerelőhöz úgyis olajcsere esedékes "15ezrenként" olajcsere után jelezte a szerelő,hogy nem a stabilizátor rúd hanem az első teleszkóp elengedte az olajt az kell cserélni. Húrá!!!!
Na szóval most itt tartok, az okosok pedig azt mondják az OPEL-nél, hogy nincs külőbség k-i és NY-i összeszerelés - szállítás között!!!
- Főtengely jeladó, vezérműtengely jeladó,Kormánykürt gomb kiszakadt,Klímahűtő csere,Első teleszkópok,kopó alkatrészek "fékek,féktárcsa,stabilizátor rúd"
Opel szerviz Pápá, nem ajánlom senkinek!
Maszek Castrol service, kicsit drága de igényesen,becsületesen dolgoznak.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Vectra B 1.6i | Következő autója? | Golf kombi 1.6CR TDI |