Autók » Opel » Astra (1998)

Astra 2.0 16v Sport

3 ajtós Sportos

1 éve vettem a vasat, rengeteg keresgélés után. Előtte egy 92es Civic ESI-m volt.Nagyon szerettem, de +öregedett, pont időben szálltam ki.Még el tudtam adni.
Szóval Opel. Pécelről vettem, egy elég érdekes tulajdonostól.Elbízonytalanodtam, de aztán a próba kör ill. aláfekvés után elszállt a kétségem.
2.0 16v Ecotec Sport felszereltség(ABS; kíma; el. ablak+tükör, ami fűthető; kapcsolhatő kipörg.gátló; áll. sportülés; fehér számlapok), amit fokoz a 3ajtós kasztni is. 136LE, 188Nm. 3500 körül lodul és 6e-nél fogy el. Ezt egy dirketszűrővel ill. egy léggyorsító spirálos rezoncsővel próbáltam javítani. 100 fölött lódul igazán. Az "Eco Technika":) fogyasztás szemponjából nem rossz: autóút, kamionokat ugrálva 6,7 L. Pályán 6 körül.De ha nem tolod egy idejig, akkor az első gyorsulásnál lomha, belustul.
Fék jó.
Futómű mega: jó gumival komoly tempót lehet diktálni a hegyi szerpentineken(pl.: Szent László felé, a lepencei úton. Aki ismeri, tudja miről beszélek.). Ezt úgy állítom, hogy párszor jártam már erre. Például a bratyó MR2es Toyotájával:2.0 GT 175Le(sorszámozott darab, turbós felszereltség), ami középmotorral verseny tempót tudott.
Most cseréltem hátsó féktárcsákat+betét+munka henger javító szett: 25 forint. Nem vész.
Eddig jó, remélem az is marad. Még 1x +venném.
Akinek volt jó állapotú Opelje, az ismeri ezt a feelinget.
Lö pá

- Hátsó féktárcsák+betét, üzemanyag és 1ébb szűrők, pár szíj