240.000 Km-rel is MEGBÍZHATÓ
Első saját autóm. 1,6-16 sedan
Amikor autovásárlás előtt álltam, gondoltam jól körüljárom a kérdést. A fél ország kereskedéseit bejártuk bátyámmal, hogy érdeklődjünk. Egyben biztos voltam, 100.000 Km alatt akartam használt autót venni, aztán jött ez 168.000 Km- rel, 4 évesen, de jó áron. Gondoltam, ha kell is rá költeni, akkor is jobban járok, -talán. Az eredete biztos volt: cégautó profi sofőrrel, és csak öltönyös, kosztümös emberelet látott az autó. Féltem a magas kilómétertöl, de megvettem, és vártam a hibáit, és vártam, és vártam. De nem voltak. Lassan 240.000 Km lesz benne és semmi. Szinte hihetetlen. A kopó alkatrészeken kívül csak egy-két pitiáner gondja volt. Ezek szereltetése is filléres kérdés. Én a motorháztetőt akkor nyitom ki, ha ablakmozó kell bele.
Azzal egyet értek, hogy a belseje kicsit snassz, ötletszegény, 20 éves konstrukciós gombok vannak benne, de legalább strapabíró, nem csörög- zörög.
A lényeg az, ha az ember odafigyel az autójára, nem üti vágja, akkor ennyi km- rel is megbízható társa lesz.
Most már gondolkozok az eladásán, de csak azért, mert nagyobb csomagtartó kell.
Én biztos, hogy maradok ennél a márkánál. Megbízható, egyszerű és nagyszerű. Kívül- belül olyan szép állapotban van, mint egy 2-3 éves autó.
- gyakorlatilag nem kellett hozzányulni. Kopó alkatrészeken kívül nem látta szerelő.
- Egyszer a zárszerkezetében fennakadtak a lamellák, és nem lehetett elfordítani a kulcsot. Nagy pánik volt, de 15 ezerért randbe rakták.
magán szerelő
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2001 |