Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1.6 Elegance

Xenonos fekete vadmacska

Az első gyári xenonos Astra volt az országban, rengeteg extrával, és az első perctől kezdve imádtam.

pozitiv-negativ: Plüss kárpitozást nehéz tisztitani, viszont jó a minőségérzete. Váltója kicsit akadozós volt az elején, de most már rendben van. Rossz úton a kasztni nyikorog egy kicsit (ötajtós). Futómű ideális. Kormányzás kicsit lehetne direktebb (3,2fordulat helyett mondjuk 2,8). Az 5. sebesség nekem túl rövid (4000 fordulatnál 140km/h). Autópályán jól jönne egy hatodik. Olajfogyasztás minimális. Szerintem ideális kompromisszum az autó, minden körülmények között megállja a helyét. De családosoknak inkább a Caravánt ajánlom.

- Akkumulátor egy év után megadta magát. (szervizben az ülésfűtés és az extrém gyakori öninditózásra fogták). Nagyobbra cseréltettem, azóta nincs gond. Ablakemelők csapágyazását zsirozni kellett 3 évesen, mert zörögtek.

Opel Mór
Imerősök révén mindig soron kivül fogadtak.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Előző autója? astra f 1.4se Következő autója? Opel Astra GTC Cosmo 1.7 CDTI
Verdikt (7.5/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)