Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1,7 DTL

Van jobb, de van rosszabb is!

Egy kereskedőnél vettem az autót, pont 10 évesen. Pöccre indult, bár kicsit latymatag akkuval, nehézkesen inditózott. Az Opel motoros diesel amúgy is nyökögve teker. Átéltem egy viszonylag hideg telet, -nem hazugság- de a harmadik izzításra már mindig lehetett bele életet lehelni. Pedig csak garázst kívülről látott máig is. De rengeteg múlik az akkun. Tél végén elfröccsent két izzítógyertya, de más gond még nem jött elő. A gyorsulás nem az erőssége, normál -dízeles!- autózásra alkalmas. Előzést 80-100 környékén már jól fel kell mérni. Természetesen a gyorsításoknál elmaradhatatlan a "Füst az út felett". El lehet venni az anyagot, de akkor turbo ide, vagy oda az emelkedőt meglátva sírva fakad. Marad a füst. A motorolaj cserét javasolt 7500 km-nél cserélni, szűrővel mindig. Ez normál olaj (10W-40:6000-7000 Ft + 1200 Ft a szűrő) akkor nem eszi meg. Amúgy az Opel Diesel-re jellemzően az olaj itt-ott szivárog a motorból. Azt tudom, hogy az Isuzu motoros sokkal jobb, csak horibilis az alkatrész ár. Összegezve:Nyugodt, takarékos autózáshoz pont jó, olcsó az alkatrész, egyszerű, kis odafigyeléssel megbízható is.

- izzítógyertya 2 db (3800/db)
- karter dekni tömítés (1500 Ft)
- adagolón kellene gázkar perselyt cserélni + a tömítéseket (15-20000 Ft)

Saját magam.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1995
Megbízhatóság (8) Vezetett km 12000
Előző autója? 320 i Következő autója? Toyota D4D
Verdikt (7.1/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)