Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1.6i GL

Utáltalak, mégis életem szerelme voltál

Az astrámat Pesten vettem egy szemét neppertől balgán 93.000 Km (ejtsd 200 000) ... nem nézettem meg hanem hazavittem... Aztán megnézettem - a szervizes vasárnap reggel hívott fel remegő hanggal, hogy baj van. Törve volt, úgy hogy a motortartó bölcscsit fúrni kellet hogy tartson, a kocsi meg van rogyva. Az első két kerék között 2 cm különbség volt, enneke ellenére sohase ette a gumit csak húzott a mai napig ugy érzem mintha minden kocsi balra húz.
Mégis megtartottam és nagyon szerettem.
Az említett hibákon kívül csak annyit hogy 5 éven át Krakkó és Budapest között járt rendszeresen és az egyetemi éveim alatt a legjobb barátom volt. Fogyasztás bomba - 6,2 egyhatos motorral.
városban is 7 ü 7,5 körül. Persze ez nem hozta be a szervizköltségeket.
Ugyanúgy neppernek adtam el (ő is csak ránézett még meg se nézte a kilómétereket pedig direkt visszatekertem) 400 ezer 11 évesen. Jókat röhögtem magamban amikor a próbaúton mondta hogy fontos, hogy nem húz a kormány.
Amúgy az én astrám különleges darab volt mert a motorja 2 évvel fiatalabb mint a kaszni - szóval a sztorim nem mérvadó a típus értékelése szempotjából. A hibák nagy része innen ered.
És mégis - akárhányszor látok egy fehér hatchbacket megdobban a szívem.
Sohase hagyott cserben az úton, nem mint a mostani 2,5 éves Focus.

- motortartó híd eltört - motor kiesett, féktárcsacsere, összes kerék cseréje (ellopták), lambda szonda, vészvillogó gomb, teljes kuplungcsere, kipuffogó + katalizátor (2 X mert először átb***), gyújtáselosztó, első futómű (csukló), gyertyák, komplett hűtőcsere, műszerfalvilágítás, lengéscsillapítók, hátsó fékdob, benzinpumpa, vízpumpa, Rohadás

túl sok helyen

Fenntartási költség (3) Évjárat 1992
Előző autója? Következő autója? Ford focus
Verdikt (5.3/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)