Teszi a dolgát
Fél éve vettem, szerencsére gondos tulajtól. Előző tulaja 5 évig használta. Elég jó állapotban volt úgyhogy nem sokat gondolkodtam a megvételén. Dízel autót kerestem, rendszeres használatra, konkrét elképzelésem nem nagyon volt, csak valami jó állapotú, megbízható autót akartam, kb 800.000 ft körül. Erről az Isuzu motoros változatról úgy hallottam hogy elég jó. Hosszas keresgélés után véletlenül akadtam rá. Felszereltsége is elég jó, ABS, légzsák, gyári alufelni, szervó, központi zár, riasztó, vonóhorog, tetőablak, el. ablak, valószínűleg Németországból való volt. Mióta megvettem nem kellett rá költenem szinte semmit, csak fél év után kellett kicserélni a rugót, mert eltörött, ez állítólag az opeleknél gyakran előfordul, hamarosan fékbetét+ tárcsa csere. 6000 km alatt ennyi. meg néhány műszerfali visszajelző nem működik, de ezért nem szedettem szét. Jól indul, hidegben is, motorja szépen jár, szerintem a hasonló autókhoz képest elég kényelmes, még apámék 3 éves Renault Clio-jához képest is. mivelhogy kombi, így csomagtere hatalmas, egy felnőtt bicikli is belefér, úgy hogy minden ajtó be van csukva. Karosszériája nem rohad egyeltalán.Menettulajdonságai megfelelnek egy 15 éves, minden modern technikai kütyü(cammon-rail, stb.) mentes dízel autónak, nem mondható rá hogy egy rakéta, de 100 körül szép csendesen el lehet vele autózni, 5-6 literes fogyasztással. Városban talán kicsit lomha. Kisebb emelkedőket nem nagyon veszi észre. Aki száguldozni akar ne ilyet vegyen, ez nyugodt autózáshoz való, észel kell használni, akkor még sokáig nem lesz baja. Hidegen nem pörgetni, leállítás előtt járatni picit alapjáraton, a régebbi dízelekkel így kell bánni. Szerintem aránylag jól megy, bár előtte egy 30 éves Skoda 105-öm volt, ahhoz képest azért lényeges a külömbség. Összességében meg vagyok vele elégedve, ennyi pénzért sikerült egy elég jó, megbízható autót venni. Teszi a dolgát, beülök és megy ahova csak akarom, szerintem ez a legfontosabb egy ilyen autónál.
Már elmúlt 1 éves, 12 000 km-t mentem vele, műszakira kicseréltettem az első féktárcsákat és betéteket, meg lengőkarszilentet. A kartertömítésnél picit engedi az olajat, amit még meg kell majd csinálni, ezenkívül más nem történt vele még.
- bal első rugó eltörött-4000 ft bontóból ( új-12000ft )
- stabilizátor függőleges kar kiszakadt a lengőkarból- javítás házilag ( új 3000ft körül)
- közeljövőben első fékbetét+ féktárcsa csere esedékes-20000ft körül
autószerelő barátommal együtt javítottuk
Falubeli autószerelő szaki, precízen, jól dolgozik
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | Skoda 105 | Következő autója? | nem tudom, ha lesz akkor valami komolyabb |
Verdikt | (7.5/10) |