Teherhintó - és végre 82 lovas
Nagyon szerettem volna egy ilyen autót, aztán vettem, 82 LE, ment is, kényelmes is, kivéve a vezetőülést, nagy is, imádtam. Aztán egyszer csak elkezdett nem menni. Egy hatvan lóerős gép után is rémálom volt beleülni. Torpant, ha padlóztam hörgött, viszont a fogyasztása jó maradt. Elkezdtem keresni a hibát. Check-lámpa nem jelzett, hiba nincs. Benzinnyomás jó. Cseréltem hőfokjeladót, MAP-szenzorokat, benzinnyomás-szabályzót, egyszer jobb volt, egyszer rosszabb, akkusaru levétel után mindig jobb volt kicsit. Méregettem rajta mindent, minden jót mutatott. Aztán a minap -mondván nincs már jobb ötletem-vettem egy fojtószelepállás jeladót, beletettem, és lám-előjött a ménes, talpra pattantak a pacik és vágtáznak azóta is, visszakaptam a 82 lóerőt.
Ezt csak azért írtam le ilyen hosszan, hátha valaki más is küzd ilyen hibával, okulhat belőle.
Egyéb tekintetben imádom, egy rozsdafolt nincs rajta, kis szervizigényű, megbízható, mindent elvisz és jól variálható a csomagtere. Szerintem egy az utolsó megbízható és minőségi autók közül. Kicsit hiányolom a szervokormányt-plusz hibalehetőség- és nagyon a klímát. Gondolkodtam a gázüzemen, de nem éri meg, mire visszajön az ára, nyugdíjas leszek.
Újra megvenném, talán egy kicsit nagyobb, de csak nyolcszelepes motorral, szervoval, klímával.
- Első-hátsó lengéscsillapító, hűtő, fojtószelepállás jeladója (nehezen kiszűrhető hiba volt), lambdaszonda kétszer, első lámpák bevakultak, hátsó kipufogódob meg pár apróság a szervizeken kívül.
Saját magam javítom, utángyártott, de gyári beszállítói minőségű alkatrészekből, így nincs gond.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Favorit 1.3 csigabiga | Következő autója? | nem tervezem lecserélni |
Verdikt | (6.4/10) |