Szép emlék - jó társ
1998-ban került hozzánk az "Isuzu motoros"(mi csak így hívtuk). 4 évig volt nálunk, ebből két és fél évet Anyukám birtokolta, majd másfél évet én. Mélyzöld-metál, ötajtós volt. Nagyon szerettük, mivel megbízható társnak bizonyult. Több alkalommal sikerült a kilométerórát 195-ig kergetnem(sík terepen,nagy nekifutás,óra szerint). Ha hajtottam a 7.5 is megette, ha normál vezetési stílusban használtam 5 lityinél nem kért többet. A 82 lóerejéhez, és a 168nm nyomatékához képest dinamikusan lehetett vele közlekedni. Az igaz, hogy 0-100-ra gyorsulásban nem volt egy bajnok, de 100 felett nyomatékból könnyedén megoldott minden feladatot. Főutakon okoztam már kellemetlen meglepetéseket a jóval "motorizáltabb" kollégáknak. A futóművel már nem voltam ennyire elégedett. Kanyrban dőlt, és 150 felett úgy kikönnyült az eleje, hogy erősebb szélben nem egyszer halálfélelem kerülgetett. A motor az, amiért igazán szerettem az autót. Rendszeresen karban volt tartva, az olajcserét stb. mindig az ismerősünkkel csináltattuk. Ezt meg is hálálta a gép. Csak tankolni kellett bele, és go. "Amikorra a kasztni már teljesen szét lesz rohadva, a motor még mindig vidáman fog gurgulászni".
- Szervószívattyú
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1996 |