Remek első autó kis pénzűeknek
Első autóm, csak azért vettem, mert a családnak kellett egy jármű. A fő szempont az olcsóság volt, és ez abszolút bejött. A Suzuki Swiftet kivéve semmilyen más autó ennyi pénzből nem jött volna ki. 3 évesen GL felszereltséggel, 1.400.000 Ft volt, kicsivel 70000 km alatt. (Óra szerint, persze lehetett ennél több is, pláne, hogy ez az "ügynök Astra") 100000 km-ig minden alkatrésze kibírta. Kivéve a vásárláskor cserélt vészvillogó kapcsolót, és a hátsó ablaktörlőt. De ezek elég olcsón pótolhatók.
Fogyasztás általában 7 liter alatt, kivételes esetben 7,5 liter (város, kizárólag max 5 perces utak) A motor X14NZ 60 LE nem versenyautós, de 140-et minden probléma nélkül megy. Én ált. 120-al autópályázom (ld. fogyasztás)
A biztosítás és a súlyadó is IGEN KEDVEZŐ, az alkatrészek is olcsók hozzá.
Most, hogy minden jó rajta, nem adom el még vagy öt évig, mert nincs mit költeni rá (talán a kipufogó lesz a következő)
Feleségem nem szereti vezetni, mert a kuplungot nagyon mélyre kell kinyomni, én szeretem vezetni, mert könnyen kezelhető, minden irányba jól kilátni, és sokan panaszkodnak a kényelmetlen ülésekre, kemény rugózásra, de nekem ez segít a gödrös utakon, hogy ne 100-zal menjek át a kátyúkon. A kislányom szereti, azt monta sose adjuk el :)))
A csomagtartó nagyon jól pakolható és variálható (ötajtós kivitel). A családot - 2 gyerek, 2 felnőtt, 6 táska + hűtőtáska - mindenhova elviszi.
Aki OLCSÓ, MEGBÍZHATÓ, PRAKTIKUS autót akar, kis KÉNYELMETLENSÉGekkel,és NEM SZÁGULDOZIK, annak ajánlható.
- Szokásos kopó alkatrészek: 100000 km után (7 évesen) kipufugódob, ékszíj, vezérműszíj - 110000 után (10 évesen) lengéscsillapítók, trapézgömbfej, kormányösszekötő rúd, gumiabroncsok, 1db fényszóróizzó, 2 db hátsó helyzetjelző izzó, 1db féklámpaizzó - Nem szokásos: 70000 km-nél vészvillogó kapcsoló, hátsó ablaktörlő - 114000 km-nél vízpumpa, és ezzel együtt hengerfejtömítés, szelep, még egyszer komplett vezérmű szett :(
Idősebb, tapasztalt szaki. Nem drágán, korrekt anyagokkal, jól dolgozik.
Márkafüggetlen szerviz, Szentendrén Gyors, korrekt, a másiknál drágább, márkaszerviznél olcsóbb.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | – | Következő autója? | még nem cserélek |