Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1.7D

Piszok jó barát

Naszoval:2004-ben vettem,mert erre volt eleg 1mila.Nem vartam tölle tul sokat,de szep allapotban volt,hat megvettem.Az elsö meglepi a fogyasztas volt.Elpöfög 5 lityi alatt.Etolajbol sem evett 5,2-nel többet.Egy idö utan minden vackot beleöntöttem, es igy mentünk egy par 10000-et.Hamar visszasporolta az arat. Aztan leszakadt egy dugatyu szoknya.De igy is hazament meg40 km-röl.Mivel a blokkba nem mart bele, ugy döntöttem megerdemel egy generalt.170000.-böl megallt a teljes motor.Azutan elkezdtem nemetorszagban dolgozni,es ö hoz-visz. Havi 4000km.Folyamatos autobahn agyig rakva,140-es tempo,5,45-ös atlagfogyi 12000km-böl visszaszamolva.25 centet kapok km-en kent,ebböl 20 megmarad.Imadom mert sosem hagyott cserben.Volt vele gond dögivel de mindig hazavitt, es fillerekert meg javitom.A franc tudja hanyszor termelte mar ki az arat,es meg mindig lelkesen egeti a 98 centes Avias biodiesel-t.Igenytelen dög,de most mar nagyon becsülöm,es vigyazok ra. Nem adom el mert valami kreten csak szet taposna,utana meg ide irna, hogy milyen szar, meg hogy allig megy ora szerint 160-at.Veszek melle valami combos szabadsagos autot,mert azert vezetesi elmenyt nem hajlando nyujtani,esetleg egy kis halalfelelmet veszfekezeskor. Megtanultam együtt elni vele, es nagyon halas feladat. De többet nem veszek szivodizelt,mert a gyorsulast nem stoperrel mertük,hanem naptarral. De ha valaki egy igazan olcson üzemeltethezö autot akar,az felejtse el a Logant.Ennel olcsobb Nincs.

- Leszakadt a 3-as dugatyurol a szoknya.+kopo alkatreszek.

2 itteni autoszerelönel volt, lehuuzosak voltak(olaj csere+szürök+bal elsö feltengej porvedö gumi csere 23000. Az anyagot en vittem, ebböl az olajcsere 2000,a többi lett volna a porvedö.A masik a megrendelt munkan felul elvegzett ezt azt +30000-ert.Csak nem lehetett eszrevenni a kulonbseget a z azt megelözö allapothoz kepest, es nem lattam a kiszerelt hasznalt alkatreszeket.).Ezzel a szervizeket le irtam.

Cimboraval farigcsaljuk.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1994
Előző autója? Következő autója? Valami 200 lovas
Verdikt (7.3/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)