Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1,4 si 60 kw

Opel enyi....

Az autó teljesen kiszolgált, mindenhova elvitt ahová el akartam menni. Ment réten, erdőben, kietlen területeken. Ezek után bármikor lehetett vele gyorsulni a piros lámpáknál.
A csomagtere a lehajtható ülések által rendesen megpakolható. Én egyszer két bontott cserépkályha alkatrészeit vittem vele haza. De nem egyszer volt hogy 4-500 kiló vasat vittem leadni.
A kényelem nem az elsőosztályú igaz egy 13 éves autónak valószínű hogy szétülték az üléseit. A hátsó ülések nem 3 személynek tervezve, de azért belefért mindig mindenki.
Felkészítés nélkül bármikor elindultam vele akár egy 4 napos kirándulásra. Ezzel jártam dolgozni minden nap 15 kilométert. Sosem hagyott cserben.
Esőben az ablakok lepárásodtak, sajnos ez ellen nem tudtam tenni semmit.
De mindent összevéve. Nagyon jó autó volt!!

Már megvettem az új autót szintén Opel egy 3 éves Classic.
Az ítéletet később írom le igaz már ezzel is egy hét alatt 700 kilométert mentem:-)

- Egyszer belehuppantam egy kátyúba stabilizátor gömbcsukló eltört ~7000 forint a javítási költség magam szereltem.
- Elütöttem egy mezőgazdasági tárcsát: első lökhárító bontóból 10000 forint, az ajtó egy kicsit sérült ajtónként 7000 a karosszériásnak.
- Egyszer nekem jött egy Simpson sikeresen megúsztam egy szelep leszakadásával.
- A parkolóban nekimentem egy oszlopnak a két ajtó sérült szintén 7000 ajtónként a lakatos.
- Kaptam egy kavicsot az első szélvédőben 23000 forint a bontott szélvédő beragasztva.
- Igazából nem romlott el rajta semmi ami természetes romlást mutatott volna.

Autó szervizelése a falunkban lévő nyugalmazott autószerelő volt igaz 3 év alatt csak 1szer vittem oda olaj vezérműszíj csere miatt.
1 nap alatt átnézte és kicserélte amit kértem.
Javítási költség anyagárral 22000 forint volt.

Lakatos munkák a faluban lévő lakatoshoz hordtam gyors megbízható viszont középár kategóriás. (de mit vár az ember 1. osztályú munka fillérekért?)

Fenntartási költség (8) Évjárat 1994
Előző autója? Lada 1300 Következő autója? Opel (D) Astra Classic II Optima 1,4 16V Tvinport
Verdikt (7.5/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)